Splošno

BELETRINA – “NAJTEŽJE JE ŽIVETI SVOJE ŽIVLJENJE” – POGOVOR Z EMILOM FILIPČIČEM

Pozdravljeni,

vabimo vas na pogovor in druženje ob knjigi Moto, ki bo v četrtek, 12. septembra, ob 18. uri, v Drama Kavarni.

Z avtorjem knjige Emilom Filipčičem se bo pogovarjal Mitja Čander. Stara prijatelja se bosta v prijetnem kavarniškem vzdušju med drugim pogovarjala o odnosu do umetnosti,izkušnjah zrelosti in avtentičnosti življenja, sprehodila pa se bosta tudi po postajah Filipčičevega življenja in njegovega impresivnega opusa.

“Najtežje je živeti svoje življenje.”

Roman Moto prinaša vse, kar imamo pri Filipčiču najraje; domišljijsko neukročeno pisavo, ki se ne zateka k literarnovedskim paradigmam in konceptom, temveč oživlja čisto radost pripovedovanja, bralca pa na vsakem koraku preseneča, se z njim poigrava in ga nasploh uspešno zapleta v svojo pripovedno mrežo. Protagonist romana Moto je abstraktni slikar, kikakor pravi sam, abstraktno tudi govori in se rad ponorčuje iz naivnih umetnostnih razlagalcev. A izkaže se, da mu norčavost služi kot maska, za katero skriva resne življenjske teme, ki jih prinesejo drugačni časi in staranje. Filipčič spregovoritudi o prestajanju težke bolezni in novih življenjskih spoznanjih, s čimer ustvari svoje najprepričljivejše delo po Problemih, ki so izšli pred natanko desetimi leti.

Emil Filipčič(1951) se je rodil v Beogradu. Je pisatelj, režiser, dramatik, radijski ustvarjalec in igralec. Za romanProblemi(Študentska založba) je prejel nagrado Prešernovega sklada. Uveljavil se je kot edinstven, provokativenavtor in velja za najplodovitejšega slovenskega dramatika.

Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga financira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Prijazno vabljeni!

Copyright © 2019 Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Vse pravice pridržane.

5. 9. 2019

Avtor

Administrator