Tehnologija

Samsung in SK Telecom prikazala uporabo 5G povezljivosti pri avtomobilskih dirkah

Foto: Samsung

 

mmWave frekvenčni pasovi izboljšujejo 5G tehnologijo za neverjetne izkušnje, ki bodo navdušile vse ljubitelje dirk

Seul, Koreja – 10. september 2019 – Samsung Electronics in SK Telecom sta predstavila, kako bo 5G tehnologija izboljšala izkušnje za ljubitelje dirk.

Predstavitev, ki je potekala na ‘Korea International Circuit’ dirkališču, je temeljila na Samsung 5G mmWave rešitvah, vključno s 5G baznimi postajami (New Radio – NR). Enaka oprema je že pol leta v komercialni uporabi v Združenih državah Amerike.

Medtem ko so dirkalni avtomobili vozili približno 210 kilometrov na uro, je pilotni prenos prikazal stabilnost prenosov v živo ter prenos podatkov med 5G celicami na dirkališču. Hitrosti prenosa so dosegale do 1 Gbps, kar je potrdilo kapacitete za več gigabitnih prenosov na 5G napravah v dirkalnih avtomobilih z uporabo pasovne širine 200 MHz spektra 28 GHz. (Klikni za videoposnetek)

Visoke hitrosti, takojšnja komunikacija in stabilni prenosi s 5G tehnologijo omogočajo učinkovitejši in varnejši prenos vsebin v in iz avtomobilov, ki se premikajo s hitrostjo do 370 km na uro. Pilotni prenos je pokazal, da lahko mmWave tehnologija sprosti celotni potencial 5G povezljivosti za zagotavljanje inovativnih primerov uporabe in poslovnih modelov, kot so na primer avtomobilske dirke. Na primer, kamere, vgrajene v avtomobile, bodo lahko prenašale videoposnetke v realnem času iz vsakega avtomobila prek 5G brezžičnih povezav, kar bo gledalcem omogočilo uživanje v dirki v živo kar skozi oči voznika dirkalnika. Z uporabo virtualne resničnosti ali združene resničnosti pa bodo lahko ljubitelji dirk uživali v nepozabni izkušnji – dirko bodo lahko spremljali, kot da so dejansko v avtomobilu, ki se giblje.

“5G že odpira nova obzorja, odkar na njem temelji prva komercialna storitev, ki se je začela izvajati v prvi polovici 2019 v Koreji in Združenih državah,” je dejal Jaeho Jeon, izvršni podpredsednik ter vodja raziskav in razvoja na področju poslovanja z omrežji pri Samsung Electronics. “Samsung sodeluje z vodilnimi svetovni operaterji in uporabnikom, industrijam ter družbi z zagotavljanjem 5G komercialnih omrežij nudi prednosti 5G tehnologije. Ta pilotni prenos je odličen primer, kako lahko s tehnologijo spremenimo spremljanje športa in dirkaškim navdušencem nudimo popolnoma novo izkušnjo spremljanja dirk.”

Samsung je prvi 5G prenos pri hitrosti 190 kilometrov na uro in hitrostjo prenosa 1 Gbps v vozilu izvedel že septembra 2017 (povezava). Na podlagi teh dosežkov je Samsung dodatno razvijal omrežne inovacije. Samsung s celo vrsto primerov uporabe 5G tehnologije v resničnem svetu in sodelovanju s svetovnimi operaterji presega meje starejše tehnologije prenosov.

###

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

O SK Telecom

SK Telecom je s skoraj 50-odstotnim tržnim deležem največji mobilni operater v Koreji. Kot pionir vseh generacij mobilnih omrežij je podjetje 1. decembra 2018 komercializiralo omrežje pete generacije (5G) in prve naročnike 5G pametnih telefonov dobilo 3. aprila 2019. Družba SK Telecom je z najboljšim 5G omrežjem na svetu pripravljena uresničiti dobo hiper-inovacij s preoblikovanjem načina dela in življenja ljudi.

Za več informacij kontaktirajte skt_press@sk.com ali sktelecom@bcw-global.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

11. 9. 2019

Avtor

Administrator