Družabno

Roberto Cerea v Novi Gorici proslavil 5 michelinovo zvezdico družine Cerea

(Foto:Erik Barič)

Spoštovani,

med pripravami na sinočnji dogodek Glocal Gourmet, ki so ga organizirali v novogoriški Perli, je gostujoči chef Roberto (Bobo) Cerea izvedel izjemno novico, da je bil trud družine Cerea nagrajen z novim priznanjem kakovosti, in sicer z novo zvezdico vodnika Michelin. Restavracije družine Cerea skupaj nosijo kar zavidljivih 5 Michelinovih zvezdic.

Družina Cerea ima poleg restavracije Da Vittorio v Brusaporto(3*Michelin) in restavracije v St. Moritzu (1* Michelin) tudi restavracijo Da Vittorio v Šanghaju, ki so jo odprli v začetku letošnjega poletja. Včeraj so v Šanghaju predstavili nov, že četrti Michelinov vodnik, v katerem si je ta, prva restavracija družine Cerea izven Evrope, prislužila prvo zvezdico. Za družino Cerea je osvojitev nove zvezdice na oddaljenem in zahtevnem trgu razlog za veliko veselje, ki so ga sinoči delili tudi s kolektivom in gosti Hitovega centra Perla.

Roberto Cerea je skupaj z ekipo restavracije Calypso sinoči poskrbel za novo vrhunsko kulinarično doživetje v sklopu trajnostnega projekta Glocal Gourmet, ki se mu je s ponosom pridružil. Za zbrane goste so po pozdravih iz kuhinje, ki so jih postregli ob sprejemu, skupaj pripravili8-hodni menu, v katerem so se zvrstile zanimive lokalne sestavine (soška postrv, piranski brancin, tolminska skuta, jabolka, rdečezelje, grozdje izabela …).Tudi tokrat je posebno sestavino v kuharski izziv ponudila Biotehniška šola iz Šempetra, ki je priskrbela jabolčni kis,z njim so marinirali rdečezelje. Jabolko je tudi simbolično povezalo jesensko edicijo dogodka Glocal Gourmet, saj je Roberto Cerea v Perlin vrt zasadil novo jablano. Da je bil večer popoln je gostujoči chef poskrbel tudi za presenečenje za goste (t.i. fuori menu), ko jim je pripravil znamenite “pacchere alla Vittorio“, ki jih strežejo v Brusaportu, St. Moritzu in tudi Šanghaju. Gostje so z zanimanjem pospremili tudi postrežbo sladkih presenečenj (izven menija), za katero so poskrbeli kuharji sami in se tako predstavili pozornemu “občinstvu”.

V Hitu nadaljujejo s trajnostnim projektom Glocal Gourmet, ki poleg vrhunskih kulinaričnih izkušenj združuje še izmenjavo znanj, spodbujanje rabe lokalnih pridelkov ter zmanjševanje rabe plastike.

Želijo si, da bi projekt Glocal Gourmet Slovenijo še naprej spremljal na poti do Evropske gastronomske regije 2021.

Letošnji cikel Glocal Gourmet večerov v Perli bodo zaokrožiliv četrtek, 12. decembra, ko se bo ekipi in gostom restavracija Calypso pridružil italijanski chef Pino Cuttaia (La Madia, Licata, Sicilija, 2* Michelin).

Ostajamo na razpolago za dodatna pojasnila.

V priponki dodajamo par foto utrinkov, več fotografij je na voljo v sledeči povezavi >>https://we.tl/t-Qm60G3ZFwh

 

 

S pozdravi

 

Lavra Peršolja Jakončič

Odnosi z javnostmi

Public relations

t+386 5 336 41 27f+386 5 302 64 30HIT d.d. Nova GoricaDelpinova 7a, 5000 Nova Gorica, Slovenija

20. 9. 2019

Avtor

Administrator