Tehnologija

Ekskluzivna predstavitev najnovejšega sistema navidezne resničnosti HTC Vive Cosmos v Sloveniji

Foto: HTC

 

HTC je slovenski javnosti premierno predstavil Vive Cosmos, ki je povsem nov predvajalnik navidezne resničnosti (VR), s še več udobja in boljšo uporabniško izkušnjo.

LJUBLJANA, 25. september 2019 – Prijetno druženje v Nogometni Hiši Zabavi (NHZ) je postreglo z nepozabnim potovanjem v svet navidezne resničnosti. HTC je predstavil najnovejši VR sistem za domačo uporabo HTC VIVE Cosmos, ki je zasnovan na način, da se s pomočjo modularnega naglavnega ohišja sčasoma razvija skupaj z uporabnikom, brez potrebe po zunanjih baznih postajah. Najsodobnejši VR sistem na svetu je navdušil tudi priljubljena instagramerja in vlogerja Cool Fotra Janija Jugovica ter Jana Macarola, ki sta imela priložnost med prvimi v Sloveniji spoznati najnovejši Vive Cosmos.

HTC je z dogodkom uradno predstavil najsodobnejši VR sistem na svetu in najavil njegovo dostopnost od 3. oktobra naprej tudi v Sloveniji. Vive Cosmos je zasnovan na način, da se kar najbolje prilagaja potrebam uporabnikov sistemov navidezne resničnosti, saj v ospredje postavlja enostavnost uporabe, vsestranskost in izjemno zmogljivost. Popolnoma nov Vive Cosmos ima poenostavljene nastavitve, ki s pomočjo šestih kamer za široko in natančno “inside-out” sledenje, omogoča doslej najhitrejši in najbolj preprost vstop v svet navidezne resničnosti.

»Izjemno smo veseli tako pozitivnega odziva na najnovejši HTC Vive Cosmos, ki nam ponuja najboljšo VR-izkušnjo za domačo uporabo,« je povedala Petra Razić, direktorica regije  Adriatic v HTC. »Pričakovanja ob prihod novega VIVE Cosmos VR sistema so velika in verjamem, da ga bodo tudi slovenski navdušenci nad navidezno resničnostjo dobro sprejeli.«

Vive Cosmos ponuja izkušnjo brez primere s povsem novim uporabniškim vmesnikom Vive Reality System, ki ga preprosto nastavimo in se z njim poženemo v navidezne svetove.  Gre za novo zasnovan sistem Vive, ki predstavlja povsem novo filozofijo na področju navidezne resničnosti, saj prinaša podaljšanje življenjske dobe, tako da je VR sistem manj podoben zagonski aplikaciji in bolj podoben prestopanju med resničnimi in navideznimi svetovi. Ob predstavitvi sta Jan Macarol in Jani Jugovic spregovorila tudi o varni uporabi novih tehnologij pri otrocih, ki so veliki navdušenci nad sodobno tehnologijo. Ob tem sta poudarila, da je navidezna resničnost del današnjega sveta, navdušila pa ju je kakovost, udobje in enostavna uporaba HTC Vive Cosmos VR sistema.

Marko Savković, vodja produktnega marketinga v HTC CEE, je podrobneje predstavil uporabo in tehnične karakteristike Vive Cosmos, ki vključuje naglavni sistem z ločljivostjo 1440 x 1700 slikovnih točk za oko (2880 x 1700 skupaj) in vidnim poljem 110 stopinj, zaslon Dual 3.4″ LED diagonal in vgrajene slušalke. Sistem ima povezave na PC z USB 3.0, DisplayPort™ 1.2.

Vive Cosmos komplet za navidezno resničnost v času prednaročila vključuje tudi brezplačno 12- mesečno naročnino na Viveport Infinity in vam tako prihrani zajeten kupček denarja. Vsak kupec, ki bo svoj Cosmos naročil pred 3. oktobrom, bo v paketu prejel darilo v obliki gesla, ki omogoča 12-mesečno uporabo Viveport Infinity, ta pa ponuja neomejen dostop do stotine najbolje ocenjenih VR aplikacij, iger in videoposnetkov. V Sloveniji je Vive Cosmos s ceno 849,00 evrov na voljo v prednaročilu na spletnem mestu www.mimovrste.com na povezavi: http://bit.ly/2leSEgL.

 

###

O HTC VIVE

VIVE je prva platforma za navidezno resničnost, zgrajena in optimizirana za interakcijo v navideznem prostoru in za doživetja, podobna tistim v realnem življenju. VIVE je ustvaril najmočnejši ekosistem za strojno opremo in programsko opremo VR, ki VR približuje potrošnikom, razvijalcem in podjetjem. Ekosistem VIVE je zgrajen okoli najboljše strojne opreme VR na trgu, ki jo podpira VIVE X, pospeševalnik s skladom 100 milijonov dolarjev za VR in z njim povezane zagonske tehnologije. Viveport je globalna platforma in trgovina z aplikacijami z najpomembnejšim svetovnim naročniškim modelom VR, ki deluje v več kot 60 državah. VIVE Studios je pobuda za razvoj vsebin VR in založništvo. Za več informacij o VIVE obiščite www.vive.com.

 

PR: Brigita Bračko

26. 9. 2019

Avtor

Administrator