Šport

Čez vikend bo slovenska Istra v znamenju Istrskega kolesarskega maratona

 
5. in 6. oktobra bo v Ankaranu že 7. Istrski kolesarski maraton. Nedeljski maraton bo letos spremljalo še posebej pestro sobotno dogajanje za otroke in družine.
Družinski kolesarski festival se bo pričel v soboto ob 10. uri, ko se bodo družine podale na družinski kolesarski izlet in odkrivanje ankaranskih znamenitosti. Po prihodu na prizorišče bo sledila pogostitev udeležencev, ob 13.30 pa gledališka predstava za otroke Pogumni jelen. Ob 15. uri je na vrsti vrhunec dneva – Mini Istrski kolesarski maraton za otroke s kolesi in poganjalčki, stare do 6 let. Ves dan se bo na prizorišču odvijal program Zavoda Varna pot – spretnostni poligon za starejše otroke, poligon za najmlajše, pijana očala, polžja vožnja in druge poučne vsebine. Aktivna sobota je tudi del sklopa prireditev Veter v laseh, ki se odvijajo po celotni Sloveniji.
V nedeljo pa bodo Ankaran in Istro preplavili kolesarji. Zaradi napovedi lepega vremena jih organizator vzdolž treh tras pričakuje kar blizu 1.000. Start vseh kolesarjev je ob 10. uri, podelitev pa bo sledila ob 15. uri, ko bodo v cilju že skoraj vsi udeleženci. Na voljo bodo imeli kar 7 okrepčilnih postaj, vsi pa bodo sodelovali v žrebu za zanimive nagrade pokroviteljev – glavna nagrada bo kar Hervis kakovostno treking kolo. Boršt bo dobil novega kralja in kraljico, saj se bodo udeleženci dolge trase znova pomerili v tekmovanju – osvajanju gorskega cilja s 3 km vzponom na boršt.
Za najmlajše bo na voljo ustvarjalnica, ostali obiskovalci pa bodo lahko uživali tudi ob testiranju koles, glasbenem in plesnem nastopu ter na Otoku zdravja, kjer se bodo predstavljala društva in izvajale nekatere meritve.
Na maraton se še vedno lahko prijavite v Hervis prodajalni v Ljubljani in Kopru ter na osrednjem prizorišču v soboto in nedeljo. Vse potrebne informacije najdete na spletni strani www.istrski-kolesarskimaraton.si.
Istrski kolesarski maraton ponuja več kot dovolj razlogov za obisk. Namen dogodka ni zgolj tekmovanje ampak predvsem promocija kolesarjenja in aktivnega ter zdravega preživljanja prostega časa nasploh.

Dogodek podpirajo zlati partnerji, Luka Koper – sklad Živeti s pristaniščem, Hervis in Hoteli Bernardin, podjetje ARC Kranj z Oshee, Adriatic Slovenica, Fundacija za šport, Radio in TV Koper in vse štiri obalne občine – letošnja gostiteljica Občina Ankaran, Mestna občina Koper, Občina Piran in Občina Izola.

 

Fotografije: FuF.siGoran Sambt

Kolesarsko društvo Raketa
Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
041 340 543
3. 10. 2019

Avtor

Administrator