Kultura

IZREDNI KONCERTIDOVČ & GOMBAČ

 

– koncertna turneja 2019 –

Sobota, 12. oktober 2019, ob 20.15

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

V soboto, 12. oktobra 2019, ob 20.15 vabimo na koncert Janeza Dovča (harmonika, vokal, synth bas, topotalnik) in Boštjana Gombača (klarinet, piščali, vokal, pojoča žaga, zvočila). Vrhunska glasbenika in ljudska godca 21-tega stoletja nas bosta ob 15. obletnici njunega glasbenega soustvarjanja popeljala na izjemno zvočno popotovanje. S svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo bosta predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah, manjkale pa ne bodo niti njune sveže avtorske kompozicije. Vstopnina 16 €, vabljeni!

Harmonikar, skladatelj in fizik Janez Dovč ter multinštrumentalist in skladatelj Boštjan Gombač sta prepoznavni imeni v svetu sodobne slovenske glasbe. Gre za nekdanja in sedanja člana številnih glasbenih zasedb (Sounds of Slovenia, Jararaja, Katalena, Terrafolk, Caminoigra, Rudi Bučar & Istraband, Bast itd).

Oba delujeta tudi kot avtorja, aranžerja in producenta glasbenih del zase in za druge glasbenike, v zadnjih nekaj sezonah pa sta se uveljavila predvsem kot vrhunska studijska glasbenika in solista, ne le na področju, ki ga v glasbenem smislu najbolje obvladujeta (etno glasba, world-glasba), pač pa tudi v kontekstu klasične glasbe (solistični nastopi z Orkestrom Slovenske filharmonije in Simfoniki RTV, Fool Cool Orchestra, Carmina Slovenica, Simbolični orkester).

Glasbenika sta razvila poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje.

Vstopnina: 16 €

Barbara Poša Belingarodnosi z javnostmi / koordinator in organizator kulturnih programov

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

E:pr@kulturnidom-ng.si| W:www.kulturnidom-ng.si

T: +3865 335 40 13| M:+386 41 775 089

7. 10. 2019

Avtor

Administrator