Kultura

VABILO na predstavitev mladinskega leposlovja

Spoštovani,

nedavni praznik otrok bo odmeval tudi v tednu, ko bomo v Mladinski knjigi skupaj z ustvarjalci predstavili štiri nova dela, ki nagovarjajo mlade bralce. V družbi ustvarjalcev vas pričakujemo v torek, 15. oktobra, ob 12. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani.

Predstavili bomo iskrivi roman NENAVADNI PRIMER NAVADNE MUHE S SLABO KARMO pisateljice Mateje Mahnič. Avtorico poznamo tudi kot pravnico, publicistko, kreativno direktorico, v omenjenem romanu, ki je njeno prvo delo za mlade, pa je združila vse svoje talente. Zabavna pripoved o bistri in zvedavi punci Karin je polna nenavadnih preobratov in nevsakdanjih dogodivščin, ki se dogajajo (skoraj) čisto navadni najstnici.

Najstnice nastopajo tudi v knjigi francoske pisateljice in prevajalke Clémentine Beauvais #3ŠPEHBOMBE, ki jo je izvrstno prevedla in spremno besedo napisala Katja Zakrajšek. Dogodivščine trem dekletom, ki se odpravijo na razburljivo kolesarsko popotovanje do Pariza, prinesejo dragocena spoznanja o njih samih ter o družbi in svetu, ki jih obdaja. Večkrat nagrajeni roman, ki je izšel v zbirki Odisej, odlikuje inteligenten, humoren in navdihujoč način pripovedovanja o prijateljstvu, strpnosti in pogumu.

Pod okriljem zbirke Odisej je izšla tudi knjiga V MORJU ZRNCE SOLI ameriške pisateljice litovskih korenin Rute Sepetys in v odličnem prevodu Ane Ugrinović. Pretresljiv roman o krutosti vojne, človečnosti in pogumu tudi v najhujših življenjskih trenutkih temelji na resničnih dejstvih, ki jih je pisateljica temeljito raziskala. Zanj je poleg drugih nagrad prejela tudi prestižno nagrado Carnegie medal.

Ljubitelji knjig priljubljene norveške pisateljice Marie Parr, ki jih je tudi med slovenskimi bralci čedalje več, se bodo razveselili njene nove knjige GOLMANKA IN MORJE. Mlade bralce bodo znova osvojile napete pustolovščine knjižnih junakov, nebrzdan humor in slastne jezikovne vragolije. Knjigo, ki je izšla v zbirki Sinji galeb, je v slovenski jezik prevedel Darko Čuden, imenitne ilustracije so delo Jureta Engelsbergerja.

Prisrčno vabljeni!

Alenka Veler

urednica za mladinsko in otroško leposlovje

____________________________________________________________________________________

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 30 04, 041 764 565

10. 10. 2019

Avtor

Administrator