Tehnologija

Hey Reilly klasična umetniška dela prilagodil Instagram generaciji

 Foto: Samsung

 

Družbena omrežja premikajo meje ustvarjanja, deljenja in dojemanja umetnosti. Dejstvo, da je ključnik (angl. hashtag) #art na Instagramu v letu 2019 uporabljen že več kot 334 milijonkrat kaže, kako so družbena omrežja med ljubitelji umetnosti priljubljena. Več kot 80 % zbirateljev umetnin uporablja Instagram za odkrivanje novih umetnikov, medtem ko jih 75 % uporabi Instagram za iskanje umetniških del, ki jih želijo kupiti.

 

Eden izredno priljubljenih umetnikov, ki premika meje ustvarjanja na družbenih omrežjih, je škotski umetnik Hey Reilly. Hey Reilly je tisti Instagram umetnik, ki je na Instagramu vdihnil popolnoma drugačno življenje klasičnim umetniškim delom, kot so Van Goghov Portret, Da Vincijevi Dami s hermelinom in Mona Lisi, ter drugim priznanim umetniškim delom. Mladi modni dizajner in ilustrator je s Samsung Galaxy Note10+ ustvaril digitalno zbirko priznanih umetniških del in jih poimenoval Mobilne mojstrovine (angl. Mobile Masterpieces). Zbirka, ki je prilagojena 21. stoletju, vdihuje življenje številnim evropskim umetniškim delom, med katerimi je tudi Vermeerovo Dekle z bisernim uhanom.

 

„Moj Instagram profil je kot galerija – prostor prepleten s pozitivno energijo, kjer svoja umetniška dela delim kot umetnik ter modni in grafični oblikovalec. To pomeni neprestano prilagajanje in razvijanje del, kreativni proces in navdih ustvarjanja izjemnih del. Galaxy Note10+ me je osvobodil zaslona in miške ter mi pomaga, da moj celovit proces ustvarjanja doseže višjo raven. Humor je od nekdaj pomemben del moje umetnosti in, če bodo dela zbirke Mobilne mojstrovine pričarala nekomu nasmeh vsaj za 2 sekundi, bom jaz srečen človek,“ je dejal Hey Reilly.

 

Heyjeva digitalna zbirka vključuje: Selfie Portret, Dama z mops-žabo, Dekle z rdečim nosom, Skrivnostni nasmeh in Venera nasmeha. Vsa dela so na voljo na Samsung spletni skupnosti Galaxy umetnikov PENUP.

 

„Galaxy Note je med uporabniki zelo priljubljen, saj z edinstvenimi karakteristikami, ki spodbujajo inovativnost in kreativnost, združuje neverjetno zmogljivost in produktivnost. Partnerstvo razširja možnosti rabe Galaxy Note10+, kjerkoli in kadarkoli,“ je izpostavil Bernard Purkart, vodja enote mobilne telefonije pri Samsungu Slovenija.

 

Več informacij: https://www.samsung.com/si/explore/samsung-within/innovation/mobile-masterpieces-by-hey-reilly/

 

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

 

Kontakt za medije:

Marijana Brdovnik, Public Relations & Corporate Citizenship, Samsung Electronics Adriatic (SEAD)¸ m.brdovnik@partner.samsung.com

Barbara Žejn, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

11. 10. 2019

Avtor

Administrator