Kultura

Izšla je knjiga Toneta Hočevarja

Spoštovani, s ponosom vam sporočamo, da je danes pri KUD Sodobnost Internationalizšla knjiga Skušnjave, novinarja,poročevalca, urednika, televizijskega voditelja, avtorja dokumentarcev, številnih člankov, dolgoletnega sodelavca RTV in časopisa Delo,Toneta Hočevarja.

Udar v Limi je bil prvi prevrat, ki sem ga doživel. Že mesec dni pozneje smo snemali neuresničeni udar v Boliviji, pozneje sem jih doživel še kar nekaj. Tudi krvavih. Samo ob enem udaru, bilo je v Gvatemali, kjer sem skusil tri prevrate, so me tudi ugrabili.

Tone Hočevarje služboval na različnih koncih sveta, v Mehiki, na Kubi in v Italiji, ter se nemalokrat znašel v najbolj viharnih trenutkih zgodovine: v Nikaragvi v času vojne, v Gvatemali in Salvadorju v času državnih udarov, v Berlinu ob padcu zidu, v Mozambiku kot opazovalec Združenih narodov … Skušnjave nas popeljejo v zaodrje krvavih diktatur, političnih spletk, neresnic in polresnic, cenzure, pa tudi dvomov in dilem, s katerimi se je v svoji novinarski karieri spopadal avtor. Pripovedujejo o prijateljstvih, ki so se tkala med novinarskimi kolegi, ter živo opisujejo tako izjemne dogodke, kot sos rečanje z Gregoriem Fuentesom, Hemingwayevim čolnarjem in “starcem” iz romana Starec in morje, pogovor s predsednikom Giuliom Andreottijem in prisostvovanje na delovnih zajtrkih Opusa Dei. Tone Hočevar je rojen pripovedovalec, ki bralca potegne v osrčje viharnih trenutkov, ko se je pisala zgodovina.

Tonetu Hočevarjuboste v novembru lahko prisluhnili na naslednjih dogodkih: Četrtek,14. november, ob 18.00 -Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica Pogovor vodi Katja Klopčič Lavrenčič.

Petek,15. november, ob 18.00 –Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin Pogovor vodi Zdravko Duša. Sreda,20. november, ob 19.00 –Vodnikova domačija Ljubljana Pogovor vodi Ksenija Horvat. Sobota,30. november, ob 18.00 –Slovenski knjižni sejem, Cankarjev dom, Pisateljski oder Pogovor vodi Mojca Mavec.

Za vse dodatne informacije smo na voljo preke-naslovasodobnost@gmail.comali pa nas pokličite na telefonsko številko014372101. Hvala za odziv in prijazen pozdrav, Ekipa Sodobnosti

Copyright © 2019 KUD Sodobnost International, All rights reserved. Tosporočilo ste dobili, ker ste bili prijavljeni na eno od list naslovnikov KUD Sodobnost International. KUD Sodobnost International Suhadolčanova 64 1231 Ljubljana Črnuče E:sodobnost@guest.arnes.si T: 01 4372101

6. 11. 2019

Avtor

Administrator