Kultura

IntimniOder: Bolj čudno od raja + *arija *omagaj // Dan odprte Mišnice // Kozlovska sodba gostuje // IntimniKino: Raj+Zgodovina ljubezni+Sonja Prosenc

IntimniOder

Bolj čudno od raja

Petek, 6. december ob 20.00 // IntimniOder.GT22
Sobota, 7. december ob 20.00 // IntimniOder.GT22

Bolj čudno od raja iz Gledališča Glej je dokumentarni performans, nekaj med koncertom, potopisom in druženjem. Govori o staranju, o skupnih in ločenih usodah, o ponovnem vzpostavljanju razrušenih odnosov in podrtih skupnosti. Govori o generaciji, ki je v skupni državi preživela skoraj celo življenje in tisti, ki jo je okusila zgolj v rani mladosti. O človeku in njegovi večni želji po spremembah, o neverjetni zmožnosti grajenja in uničenja. Govori o Marku in o vseh nas.
.
Več na: http://gt22.si/bolj-cudno-od-raja/

*arija *omagaj

Torek, 10. decembra ob 20.00 // Intimni oder.GT22
Torek, 17. decembra ob 20.00 // Intimni oder.GT22

Rok Kravanja: “Če ne *ukam, *asturbiram. Če *ukam, običajno ne *enetriram, v glavnem *enetrirajo vame. *afam zmeraj in z velikim užitkom. Majhne *urce, upognjene *urce, tetovirane *urce, pirsane *urce, stare in mlade *urce, enkrat tudi gigantskega črnega *urca. Rad se po*ukam z neznanci na javnih straniščih. Nezaščiten. Največkrat *ukam z več tipi naenkrat. Redno prakticiram *ukkake, *isting, *issing, vse hkrati. Nezaščiten. Najrajši *rkam dva *urca hkrati, medtem ko *afam tretjega in imam četrtega v *iti. Nezaščiten. Moja največja želja: dva *urca hkrati v moji *iti. Priznam, da še zmeraj nisem *eksualno potešen. *al mi je. Zelo mi je *al.”

Performans je bil zasnovan v laboratoriju Vie Negative za uprizarjanje – VN Lab.
.
Več na: http://gt22.si/arija-omagaj/

Vstopnina: 7 € / 5 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne

Rezervacije sprejemamo na: rezervacije@moment.si
Število mest je omejeno. Rezervirane karte je potrebno dvigniti najkasneje 15 minut pred predstavo.

 

Mišnica

Dan odprte temnice 

Sobota, 7. december ob 10.00

Dragi digitalni, analogni in fotografi po srcu,
ekipa Mišnica GT22 vas vljudno vabi na dneve odprte temnice.

Ste morda doma našli analogni fotoaparat in vas zanima če dela, kako se pravilno rokuje in dela z njim, kje dobiti filme ali koliko je vreden ?
Vas zanimajo koraki po fotografiranju (razvijanje filmov, izdealava povečav ali digitalizacija negativov)?
Imate doma še nerazvite črno-bele filme ? Po ugodni ceni jih razvijemo ali jih pod mentorstvom naših mentorjev sami razvijete.
Za mlade (od 9 do 15 let) imamo pripravljen poseben program mini delavnic, kjer bodo na kreativen in varen način spoznali svetlobo in osnove fotografije (fotogrami, starogrami, kemogrami, cianotipija).

Neobvezne najave in več informacij: misnica@gt22.si
Ob dovolj velikem zanimanju bodo na voljo tudi popoldanski termini.

 

Zvitorepčevo lutkovno paragledališče

Kozlovska sodba

Sobota, 7. december ob 17.00 // gostovanje v Vilinskem mestu (Vetrinjski dvor)
Sreda, 11. december ob 17.00 // IntimniOder.GT22
Sobota, 14. december ob 17.00 // IntimniOder.GT22

Kozlovska sodba je avtorski projekt, nastal po motivih zgodbe Josipa Jurčiča, in je prva predstava Zvitorepčevega lutkovnega paragledališča, ki na področju kulture zaposluje invalide. Predstava je primerna za vse starostne skupine od 5. leta naprej.

Stara navada Slovencev v medsosedskih odnosih je, da se za vsako najmanjšo reč sprejo in pravico, predvsem pa zadoščenje, terjajo na sodišču – kot v primeru kozlovske sodbe, o kateri so trije sodelavci lutkovnega paragledališča prebrali v časopisnem članku. Vsak od njih je imel svoje mnenje o sodbi kozla, ki je skoraj snedel slamnik oziroma klobuk, narejen iz slame. V medsebojnem prepiru in z obdolževanjem so iskali razloge za njegovo krivdo oziroma nedolžnost. Z različnimi metodami so za sodišče iskali dokaze, ki bi lahko prispevali k obsodbi kozla oziroma zavrnitvi njegove krivde. Šele po temeljitem pregledu vseh nesmislov se zberejo, dobro premislijo, se pogovorijo in dogovorijo o rešitvi problema.

Cena vstopnice: 0 € za invalide in brezposelne / 3 € za otroke, študente, upokojence / 5 € za vse ostale odrasle osebe

Rezervacije na: zavod.razvoj@gmail.com

Več na: http://gt22.si/lutkovno-paragledalisce-kozlovska-sodba/

 

IntimniKino

Premiera: Raj + Zgodovina ljubezni + pogovor s Sonjo Prosenc in Mitjo Ličnom

Četrtek, 12. december ob 19. uri // IntimniKino.GT22

V IntimnemKinu si bomo 12. decembra ogledali dva odlična filma: ZGODOVINO LJUBEZNI, letošnjega slovenskega kandidata za tujejezičnega oskarja, in RAJ, zmagovalca vesne za najboljši slovenski kratki film 2019. Po projekciji pa na pogovoru gostili tudi njuna avtorja Sonjo Prosenc in Mitjo Lična, ki sta v zadnjih letih nase opozorila z edinstvenim filmskim jezikom, subtilno filmsko poetiko in številnimi domačimi in mednarodnimi nagradami ter sodelovanji.

Vstopnina: 5 € / 3 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne

Več na: http://gt22.si/premiera-raj-zgodovina-ljubezni/

 

Poslušalnica GT22

MariborIsTheFuture:
#81: Stanovanjske zadruge
#83: projekt Vida

Radio MARŠ:
http://radiomars.si/

Radio Študent:
https://radiostudent.si/

 

Razstave

= Ulična galerija Židovska – #3/2019 – Tanel Rander: Nostalgija – v sodelovanju s: TAM-TAM / Ustanova Fundacija Sonda / GT22 / Mestna občina Maribor / Fotografski muzej Modrinjak / Alveola d.o.o / več na: http://gt22.si/ugmb-3-2019-tanel-rander/

= AvlaGT22 – Ambasada Svetlane Makarovič predstavlja “podoba neke ljubezni” oziroma slovenska fotografska legenda JANE ŠTRAVS predstavlja “portret muze” – v sodelovanju Ustanove Fundacija Sonda in huxLABa maribor in GT22

 

V centru mesta, na Glavnem trgu 22, se nahajajo prostori, v velikosti 1000 kvadratnih metrov, ki jih je družina Oset-Puppis v začetku leta 2013 mecensko ponudila v uporabo Ustanovi Fundaciji Sonda. Začela se je graditi umetniška skupnost in izobraževalni laboratorij, ki ga trenutno sestavljajo Društvo za razvoj filmske kulture, fotografska platforma MišnicaGT22, Kud Moment, Fotografski muzej Modrinjak, YoureupRadio, EX-garaža, Zavod Razvoj, Zavod Kultivacija, Woodster, Center grafičnih umetnosti, Ustanova Fundacija Sonda ter vedno novi kolektivi, ekipe, posameznice in posamezniki.

Delovni čas: od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro in v času dogodkov.

gt22.si/ // facebook // info@gt22.si // Glavni trg 22, Maribor // virtualni sprehod po GT22 // kontakt za medije: 040355556

9. 12. 2019

Avtor

Administrator