Kultura

Mala galerija Banke Slovenije – Študije iz vodoravnosti in samote, vabilo na tri obrazstavne dogodke

Spoštovani,

v Mali galeriji Banke Slovenije smo 21. novembra 2019 odprli predzadnjo letošnjo razstavo z naslovom Študije iz vodoravnosti in samote.

Na tokratni razstavi se nam predstavljajo študenti in študentke krajinske arhitekture Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki v razstavljenih delih preučujejo relief – eno od treh osnovnih sredstev konstrukcije prostora. Rokovanje z reliefom skozi študijski proces z uporabnega, estetskega in pomenskega vidika ter odzivanje nanj, preoblikovanje in preučevanje možnosti, ki jih ima kot izrazno sredstvo, oblikuje nove podobe krajine. Razstavi se pridružujejo študentje Akademije za glasbo s kompozicijo Stevena Loya B♭ (2018).

Vabimo vas, da se v tem tednu udeležite treh dogodkov, s katerimi bomo obogatili razstavo.

torek, 10. 12. 2019, ob 18. uri bo potekal pogovor o prostorskih vidikih spominjanja in drugih temah, ki jih odpira razstava. S svojimi pogledi bodo na dogodku sodelovali Mateja Kurir, Miloš Kosec, Špela Frlic in Ana Kučan.

V sredo, 11. 12. 2019, ob 18. uri vabljeni na drugi vodeni ogled razstave, kjer bodo avtorji razstavljenih del predstavili svoje projekte.

Sklepni dogodek bo glasbeni nastop študentov Studia za sodobno glasbo Akademije za glasbo UL, ki bo v četrtek, 12. 12. 2019, ob 18. uri.

Razstava bo sicer odprta do 13. decembra 2019, ogledate si jo lahko od torka do sobote med 11. in 19. uro.

Vljudno vabljeni.

 

mgbs

 

10. 12. 2019

Avtor

Administrator