Kultura

Mala galerija Banke Slovenije: Vabilo na odprtje razstave Garnir2: Vzponi in padci božanske grofice, 19. december 2019

Spoštovani,

v Mali galeriji Banke Slovenije bomo odprli zadnjo letošnjo razstavo, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani ob njenem častitljivem jubileju – 100. obletnici ustanovitve. Tokrat se nam predstavljata študenta oblikovanja tekstilij in oblačil z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Vljudno vabljeni na odprtje razstave z naslovom Garnir2: Vzponi in padci božanske grofice, ki bo v Mali galeriji Banke Slovenije v četrtek, 19. decembra 2019, ob 19. uri.

Garnir2, modni oblikovalski tandem, ki ga sestavljata Klara Rešetič in Gašper Gajšek, je na letošnjem KO-LAB, zaključni modni reviji študentov oblikovanja tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, požel uspehe in osvojil prvo nagrado. Gre za serijo kreacij z naslovom Grofica de Castiglione gre v bolnico, v osrčju katerih je življenje Olivije Oldoini, slavne italijanske lepotice, metrese Napoleona III. Obleke, polne ironije, humorja in nalezljivega šarma, nihajo med skulpturalnim in protetičnim, tragikomično beležijo krhkost človeške usode in nestanovitnost trenutka, a hkrati delujejo kot poklon nezlomljivosti človeškega duha.

Na otvoritvi razstave bodo spregovorili viceguvernerka Banke Slovenije mag. Irena Vodopivec Jean, red. prof. Dušan Kirbiš z Naravoslovnotehniške fakulteteter kurator Male galerije Banke Slovenije Vladimir Vidmar. Odprtje bomo zaključili z glasbenim nastopom Andraža Malgaja, študenta Akademije za glasbo.

Razstava bo sicer odprta do 19. januarja 2019, ogledate pa si jo lahko od torka do sobote med 11. in 19. uro.

Vse podrobnosti najdete v prilogi, za dodatne informacije smo na voljo na info@mgbs.si ali na 030 451 925.

Vljudno vabljeni.

16. 12. 2019

Avtor

Administrator