Splošno

Brezplačna pravna pomoč tudi v zaledju

V četrtek, 19. decembra, bodo v okviru dneva odvetniške pravne pomoči pro bono, nekateri koprski odvetniki brezplačno pravno svetovanje nudili kar na sedežih krajevnih skupnosti. Gre za novost, ki jo v Kopru letos uvajamo na pobudo 15 odvetnikov koprskega območnega zbora Odvetniške zbornice Slovenije.

Vseslovensko akcijo dan odvetniške pravne pomoči pro bono Odvetniške zbornice Slovenije vsako leto podpre približno 200 slovenskih odvetnikov, ki na ta dan na sedežih svojih odvetniških pisarn državljanom nudijo splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jih usmerjajo pri iskanju rešitev. Namenjena je predvsem posameznikom, ki si zaradi težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči.

V koprski občini bodo letos pro bono pravno pomoč nekateri odvetniki nudili tudi na sedežih krajevnih skupnosti, in sicer v Marezigah, Črnem Kalu, Pobegih – Čežarjih, Semedeli, Žusterni, Gračišču, Hrvatinih, Bertokih, Dekanih, Koper-center, Škocjan, Škofije, Šmarje in Vanganel, med 16. in 19. uro. Na določenih lokacijah se bo pravno svetovanje izvajalo za eno ali več krajevnih skupnosti. Celoten seznam lokacij s terminom svetovanja za posamezno krajevno skupnost prilagamo spodaj.

Gre za novost, ki jo v koprski občini letos uvajamo na pobudo 15 odvetnikov koprskega območnega zbora Odvetniške zbornice Slovenije, njen namen pa je brezplačno pravno pomoč približati čim širšemu krogu ljudi.

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Koper 

17. 12. 2019

Avtor

Administrator