Kultura

Amy Ireland & Mikkel Bindslev danes, Projekt Y? jutri v Projektni sobi SCCA

Amy Ireland in Mikkel Bindslev: Shanghai Frequencies

Pogovor
Sreda, 18. december, 17.00
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana

 

Predavanje Mikkela Bindsleva
Kaj se dogaja zdaj? Izhajajoč iz tega vprašanja bo Mikkel Bindslev razpravljal o tem, kako nas arheologija osvobaja iluzije, po kateri živeti v sedanjosti sovpada z našim lastnim “zdaj”. Na ta način arheologija ponuja materialno osnovo za radikalen pretres filozofije, umetnosti in poetike.

Predavanje Amy Ireland
Na podlagi na videz trivialnega srečanja z Mikkelom Bindslevom na šanghajskih ulicah Amy Ireland potegne ločnico od konkretnega k abstraktnemu ter skozi premišljanja o ksenofeminizmu, ksenopoetiki, odtujenosti, pravičnosti, nihilizmu, empatiji in trpljenju, prispe, ne brez praske, do etike intenzivnosti, sloneči na vednosti, ki jo tlači čas.

Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.
Vstop prost.

Pogovor organizira revija Šum in je del cikla Paralelni sistemi. Vzpostavljanje in uveljavljanje intermedijske umetnosti.

VEČ

 

Neža Knez, Danilo Milovanović, Toni Poljanec, Luka Erdani: Projekt Y?

Predstavitev projekta in pogovor
Četrtek, 19. december, 19.00
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana

 

V četrtek, 19. decembra, v Projektni sobi SCCA gostimo predstavitev umetniško-raziskovalnega Projekta Y? umetnice Neže Knez in umetnikov Danila Milovanovića, Tonija Poljanca in Luke Erdanija. Na predstavitvi in pogovoru se ne bomo pogovarjali le o dejstvih o legendarnem jugoslovanskem avtomobilu, temveč bomo izvedeli tudi, kako je svojega YUGA 55 Koral v Združene države Amerike izvozila ekipa Projekta Y?

O projektu
Projekt Y? je večplasten umetniško-raziskovalni projekt, ki se osredotoča na prevpraševanje in recikliranje dejstev in mitov, povezanih z avtomobilom Yugo, fenomenom jugoslovanske avtomobilske industrije. Ideja projekta je ponovitev zgodbe Yuga, ki je zaslovel tudi zaradi dejstva, da so ga izvažali na ameriški trg. Štiričlanska posadka se je slaba tri desetletja po velikem poslu jugoslovanske industrije s svojim primerkom Yuga odpravila na pot od Kragujevca, rojstnega mesta nekdanje tovarne avtomobilov Crvena Zastava, čez kontinentalno Evropo proti Angliji in naprej čez ocean do New Yorka.

Vstop prost.

VEČ

 

 

Zavod SCCA-Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, tel.: 01 431 83 85
SCCA-Ljubljana je član  Asociacije, društva NVO in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.
Copyright © SCCA-Ljubljana, 2018. Nekatere pravice pridržane.

18. 12. 2019

Avtor

Administrator