Splošno

Sporočilo za javnost

 

Poziv poslancem glede predloga novele Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ-O)

Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije – GIZ ter Združenje delodajalcev Slovenije so danes poslankein poslance Državnega zbora RS pozvali, da z zavrnitvijo predlagane novele ZZVZZ-O omogočijo Ministrstvu za zdravje RS, da v sodelovanju s socialnimi partnerji pripravi zakonodajne rešitve, ki bodo omogočile stabilen razvoj zdravstvenega sistema v Sloveniji.

DZ bo namreč v tem tednu odločal o predlogu novele ZZVZZ-O, ki je bil, glede na razpravo na Ekonomsko-socialnem svetu, proti pričakovanjem socialnih partnerjev podprt na Odboru za zdravstvo Državnega zbora27. 11. 2019.

Reprezentativne delodajalske organizacije v pozivu opozarjajona številna vprašanja, nejasnosti in nedoslednosti, ki izhajajo iz predloga novelein lahko povzročijo resne težave v zdravstvenem sistemu. Dodajajo, da je varnost in zanesljivost zdravstvenega sistema ključna za vse državljane Slovenije, tudi za delodajalce.

 

 

Več informacij je na povezavi

Mag. Tajda Pelicon

Vodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica Slovenije

Služba za strateško komuniciranje in marketing

Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana

t: 01 5898 136 m: 041 397 194

e:tajda.pelicon@gzs.siw:www.gzs.si

18. 12. 2019

Avtor

Administrator