Kultura

Predstavitev prve biografije Svetlane Makarovič

 

Vabljeni na predstavitev biografijeSvetlane Makarovič,Luciferka. Pogovarjala se bosta avtorja knjige, Svetlana Makarovič inMatej Šurc.

Ponedeljek, 13. 1. ob 18. uri

Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij

Več o prireditvi …

50 knjig, ki so nas zaznamovale

Na prvem letošnjemsrečanju v okviru akcije 50 knjig, ki so nas napisale se bomo o knjigah pogovarjali z gimnazijci. Povedali nam bodo, kako doživljajo obvezno šolsko branje, kaj si mislijo o slovenski literaturi, o maturitetnem branju, kakšne bralne navade imajo. Pridite in debatirajte z njimi!

Torek, 14. 1. ob 18. uri

Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij

Več o prireditvi …

Potepanje s knjigo in Kompasom

Zaljubite se v valovite ulice “zlatega mesta” San Francisca. Zazrite se v granite očake Sierra Nevade. Prisluhnite utripu tišine na robu veličastnih kanjonov. Ogrnite se v paleto barv peščenjaka. Zaplešite v ritmih bleščečega Las Vegasa in se na ulicah Hollywooda prelevite v filmsko zvezdo za en dan. Vabljeni na zmenek v deželo zvenečega imena.

Četrtek, 16. 1. ob 18. uri

Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij

Več o prireditvi …

Pogovor o knjigi Pogled izza meje

Izbor kolumn iz mariborskega Večera zajema obdobje prehoda iz 20. v 21. stoletje. Kolumne zbrane v knjigi z naslovomPogled izza mejeso kot odkruški zgodovine, ki jo živimo, na da bi se je zavedali. Od kod prihajamo in kam gremo, v vasi ali mestu. Najbrž bodo čez čas tudi ti drobci tvorili razumljivejšo sliko o družbi ali sosedih nekega prehodnega obdobja.

Pogovor zBojanom Brezigarjembo vodilErvin Hladnik Milharčič.

Četrtek, 16. 1. ob 19. uri

Mladinska knjiga, Dom knjige Koper

Več o prireditvi …

Dogodki v Mladinski knjigi

Celoten koledar dogodkov v knjigarnah Mladinske knjige si oglejteTUKAJ. Vabljeni!

Dogodki v Mestni knjigarni Maribor, Novo mesto, koprskem Domu knjige in Konzorciju so del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

10. 1. 2020

Avtor

Administrator