Tehnologija

Samsung predstavil razširjene serije MicroLED in QLED 8K televizorjev ter The Sero televizor, ki omogoča vrtenje slike

 

Foto: Samsung

Novi televizorji nudijo izboljšano kakovost slike, izjemen zvok in pametne funkcije

Las Vegas, ZDA – 9. januar 2020 – Samsung je na dogodku CES 2020 predstavil razširjene serije MicroLED in QLED 8K televizorjev ter The Sero televizor, ki spreminja življenjski slog uporabnikov. Serije vključujejo različne velikosti zaslonov, možnosti nadgradnje na 8K z umetno inteligenco in številne druge napredne tehnologije. Novi televizorji nudijo izjemno uporabniško izkušnjo in redefinirajo izkušnjo gledanja.

“Uporabniki vsak dan uporabljajo različne zaslone za delo, zabavo, telovadbo in nakupovanje. Medtem, ko se naš življenjski slog še naprej spreminja, se morajo skladno s tem razvijati tudi zasloni. Ti morajo uporabnikom nuditi dostop do njihovih najljubših vsebin in informacij v realnem času,” je povedal Jong-hee Han, izvršni podpredsednik poslovanja zaslonskih rešitev pri Samsung Electronics. “Uporabnikom želimo zagotoviti bolj živo in povezano izkušnjo, zato novi Samsung televizorji vključujejo funkcije umetne inteligence in 8K tehnologijo.”

MicroLED postaja pionir hišne zabave

Samsung je predstavil modularni MicroLED televizor, ki združuje tehnologijo zaslonov nove generacije z neprimerljivimi možnostmi prilagajanja.

MicroLED modeli, z zasloni velikosti 190,5 (75’’), 223,52 (88”), 236,22 (93”) in 279,4 centimetrov (110”), so primerni za vsak dom ali življenjski slog. Nova 223,52- (88”) in 381-centimetrska (150”) MicroLED modela imata izjemno tanko brezkončno obliko brez roba, ki se optično zlije s steno. Uporabniki lahko združijo tudi več MicroLED televizorjev in ustvarijo kombinacije zaslonov, ki jim najbolj ustrezajo.

MicroLED zasloni nudijo najboljšo kakovost slike v svojem razredu. Zagotavljajo globino, boljšo ločljivost, več jasnosti in največjo svetilnost 5.000 nitov. Zmogljivosti, ki temeljijo na poglobljenem učenju, zagotavljajo najkakovostnejše vsebine, ne glede na vir.

Razširjena 8K QLED serija s kvantnim 8K procesorjem, ki temelji na umetni inteligenci

Samsung Q950TS QLED 8K TV je prvi 8K televizor v industriji, ki združuje tanko obliko z  vrhunsko kakovostjo 8K slike in impresivnim prostorskim zvokom. Q950TS odlikuje tudi tako imenovani brezkončni zaslon z razmerjem med zaslonom in celotnim televizorjem 99 %, kar omogoča izjemno izkušnjo gledanja.

Q950TS z osupljivo 8K ločljivostjo prinaša najboljšo kakovost LCD slike na trgu. Model vključuje tudi kvantni 8K procesor, ki temelji na umetni inteligenci in poglobljenem učenju ter samodejno nadgradi vsebino slabše kakovosti v 8K vsebino. Kvantni procesor, ki temelji na umetni inteligenci in poganja celotno napredno tehnologijo televizorja, omogoča tudi povezavo s Tinzen odprto platformo, kar uporabnikom omogoča, da doživijo prav vse – od gledanja vsebin izjemnih kakovosti do povezave z drugimi funkcijami povezanega doma.

Gledanje televizije ne bi bilo enako brez izjemnega zvoka. Samsung QLED 8K vključuje vrhunsko Q-Symphony funkcijo zvoka, ki vključuje sledenje objektom (OTS) in ojačevalnik glasu. Te funkcije izboljšujejo samo izkušnjo gledanja, saj zagotavljajo dimenzijski in dinamični zvok.

The Sero televizor spreminja dojemanje televizorjev

Samsung je razširil svoj portfelj televizorjev tudi s predstavitvijo izjemnega The Sero televizorja. Sero, kar v korejščini pomeni “navpično”, ima možnost vrtenja slike – tako kot je to možno na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. The Sero, ki je bil preteklo leto predstavljen v Južni Koreji, letos osvaja tudi druge svetovne trge.

The Sero vključuje tehnologijo za orientacijo zaslona, ki se enostavno poveže z mobilnimi napravami uporabnikov in predvaja različne vsebine – tako vsebino vodoravnih kot tudi navpičnih formatov, zasnovanih za mobilno rabo. Uporabniki bodo tako lahko uživali v različnih vsebinah, vključno s spremljanjem družbenih omrežij, gledanjem YouTube ali osebnih videoposnetkov – ne glede na usmerjenost zaslona na njihovih mobilnih naprav.

The Sero, ki je zasnovan za milenijce in generacijo Z, odlikuje sodobna oblika, ki se odlično vključi v kateri koli prostor, in nudi vrsto različnih funkcij zaslona, ko televizor ni v uporabi. The Sero, ki je na dogodku CES prejel prestižno nagrado za najboljšo inovacijo, odraža nov pristop k tehnologijam hišne zabave, ki ustreza potrebam in navadam mlajših generacij.

Za več informacij obiščite https://www.samsung.com/.

###

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Adriatic (SEAD), Zagreb Branch Office, Radnička cesta 37b, Zagreb, Hrvaška, Marijana Brdovnik, m.brdovnik@partner.samsung.com

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

10. 1. 2020

Avtor

Administrator