Splošno

PRO PR GLOBE AWARDS 2020

Ksenija Benedetti, Judita Vrečar in Boris Črnič so dobitniki prestižnega priznanja PRO PR GLOBE AWARDS.

Mednarodna komisija za podelitev priznanj PRO PR Globe, ki jo sestavljajo priznani evropski in regionalni strokovnjaki, je odločila, da bodo letos za svoj doprinos k razvoju stroke odnosov z javnostmi prejeli nagrado ugledni regionalni ter tuji strokovnjaki za komuniciranje. V Sloveniji bodo PRO PR GLOBE NAGRADO prejeli Ksenija Benedetti, svetovalka za poslovno komunikacijo in protokole na Univerzi na Primorskem, Judita Vrečar, vodja marketinga tovarne stekla Rogaška in Boris Črnič, direktor odnosov z javnostmi Festivala Lent.

 

Priznanja so poleg navedenih prejeli tudi: Sylvain Pasqua, vodja skupine za evropsko kulturno in ustvarjalno industrijo pri Evropski komisiji, Grzegorz Szchapanski, izvršni direktor Hill + Knowlton Strategies, Fabio Marando, vodja oddelka Casse depositi e prestiti, Dick Fedorcio, član upravnega odbora v bolnišnici Heart of Kent, David Holdstock, direktor za komuniciranje Združenega kraljestva v Londonu, Kazunori Azeyanagi iz Japonske, predsednik in izvršni direktor družbe Dentsu Public Relations Inc., Maribel Königer, vodja komunikacij za ERSTE Avstrija, Carlos Chaguaceda, direktor komunikacij madridskega muzeja Museo del Prada, Eva Maclaine, direktorica družbe Maclaine Communications Združenega kraljestva in direktorica odbora Charted Institute of Public CIPR (Charted Institute of Public Relations) ter James Lakie, generalni direktor Shamal komunikacij Združenih Arabskih Emiratov.

 

Dobitniki priznanj iz Srbije so Tanja Tatomirović, vodja komunikacij za 24 evropskih in evroazijskih trgov pri Microsoftu, Tamara Koštro, uradnica za komunikacije in medije pri delegaciji EU v Srbiji ter Lazar Bošković, kreativni direktor in lastnik AgitPROP.

Hrvaški dobitniki nagrade so Irena Kurtanjek, vodja korporativnih zadev za Nestle Hrvaško, Slovenijo ter Bosno in Hercegovino, Nina Isek Medjugorac, direktorica korporativnega komuniciranja v Hrvaškem Telekomu in Dražen Dumančič, pomočnik generalnega direktorja za odnose z javnostmi in marketinga Privredne banke Zagreb.

Melina Kameric, strokovnjakinja za odnose z javnostmi in komunikacije na Al Jazeera Balkans ter Nino Ćorić, vodja odnosov z javnostmi na univerzi v Mostaru sta zmagovalca iz Bosne in Hercegovine.  Dragana Crvenica, direktorica oddelka za komuniciranje pri Erste Bank Podgorica in Olivera Đukanović, vodja urada za odnose z javnostmi Vlada Črne gore in svetovalka črnogorskega predsednika vlade pa sta zmagovalki iz Črne gore.

Makedoniji priznanje prinaša Dušan Marković, vodja korporativnega marketinga v Gemak Trade Skopje. Potem, ko so zmagovalci preteklih let v skladu s pravilnikom nominirali letošnje kandidate, je posebna komisija na podlagi analiz, poročil v medijih in drugih ustreznih informacij odločila o imenih 24 zmagovalcev.  Na podelitvi nagrad bodo podeljene tudi tri posebne nagrade: PRO PR Vision City Žalec, Vision Manager direktorici vizije Danici Zorin Mijošek in nagrada PRO PR Infigo Takashi Inoue za poseben prispevek k razvoju stroke odnosov z javnostmi. PRO PR GLOBE NAGRADE je program za nagrajevanje posameznikov, ki s svojim delom prispevajo k boljši percepciji in pozicioniranju poklica za odnose z javnostmi tako na lokalni kot globalni ravni. Ustanovljen je bil leta 2012 ob deseti obletnici konference PRO PR. Specifičen je po tem, da je namenjen predvsem posameznikom in ne projektom. Prav tako ne zahteva nobene prijavnine. Svečana podelitev nagrad bo v okviru 18. mednarodne konference PRO PR potekala 20.3.2020 v hotelu Breza Term Olimia v Podčetrtku. Del nagrade PRO PR GLOBE AWARDS je tudi unikaten kipec, ki ga bodo ob tej priložnosti ustvarili študenti Akademije uporabnih umetnosti iz Reke. Danijel Koletić, CEOE-mail: daniel.key@aprioriworld.comwww.pro-pr.com

13. 1. 2020

Avtor

Uredništvo