V Portorožu se bo 11. in 12. januarja pod okriljem ZNTS odvijal seminar Uefa PRO, PRO in Uefa A. Najboljši slovenski trenerji bodo v soboto prisluhnili selektorju A – reprezentance Slovenije, Matjažu Keku, Zdenku Verdeniku, Dejanu Kopasiču, Marinu Dadiću, Igorju Jukiću, in Petru Schreinerju. Prvi dan seminarja se bo zaključil s podelitvijo certifikatov trenerjem Uefa A. Drugi dan seminarja se bo začel s predavanji Daliborja Zorka in Jana Koširja, nadaljeval pa s sodniško tematiko in Matejem Jugom. Dvodnevni program bo zaokrožila debata o prvi slovenski nogometni ligi, ki se jo bodo udeležili Miran Srebrnič, Oskar Drobne, Dejan Dončič in Sandi Valentinčič. Sledila bo še podelitev certifikatov trenerjem Uefa PRO in PRO.

NZS in Big Bang izbrala prva eReprezentanta Slovenije
Na Brdu pri Kranju se je konec decembra s finalnim dogodkom zaključil izbor »Postani eReprezentant«, ki sta ga organizirala Nogometna zveza Slovenije in Big Bang. Ereprezentanta, ki bosta v nogometni simulaciji eFootball PES 2020 Slovenijo predstavljala v kvalifikacijah za eEvropsko prvenstvo 2020, sta postala Samel Šabotić iz Prebolda in Domen Pečnik iz Prevalj.

NZS je turnir za izbor najboljšega eReprezentanta v nogometni simulaciji eFootball PES 2020 izbrala v sodelovanju s strateškim partnerjem Big Bangom. Med 120 prijavljenimi tekmovalci se je na kvalifikacijskima turnirjema v Mariboru in Ljubljani izoblikovalo jedro najboljših igralcev, ki so se za pravico nošenja reprezentančnega dresa pomerili na finalnem turnirju na Brdu pri Kranju. Tam sta se najbolje odrezala Samel Šabotić, sicer tudi zmagovalec turnirja v Ljubljani, in Domen Pečnik, polfinalist turnirja v Mariboru. Zmagovalca mariborskega turnirja Mitjo Meha je v četrtfinalu premagal prav Šabotić, Pečnik pa je v polfinalu izločil finalista mariborskega turnirja, Matijo Hojsaka.

Osemurni finalni dogodek, ki ga je NZS prenašala preko svojih družabnih omrežij, si je skupno ogledalo več kot 50.000 gledalcev, Šabotić in Pečnik pa bosta sedaj z zanimanjem čakala 15. januar, ko bodo v Leicestru izžrebane kvalifikacijske skupine za eEuro 2020. Kvalifikacije se bodo pričele marca 2020, na eEuro 2020 pa se bo uvrstilo najboljših 12 reprezentanc. V kvalifikacijah sicer sodeluje vseh 55 članic Evropske nogometne zveze (UEFA).

Avtor videa in fotografije: NZS

 Nazaj