Moskva, Rusija, 15.- 16. januar, 2020:  Prof. dr. Danica Purg, direktorica in dekanja IEDC-Poslovne šole Bled je govornica na dveh panelih foruma Gaidar, ki so ga ruski mediji poimenovali ruski Davos Forum.

Tradicionalno, že šesto leto zapored se prof. dr. Danica Purg, direktorica in dekanja IEDC-Poslovne šole Bled udeležuje ruskega foruma Gaidar, ki ga gosti  ruska Predsedniška akademija za nacionalno gospodarstvo in javno upravo (RANEPA). Med govorniki in gosti so voditelji iz gospodarstva, nobelovci, profesorji iz vodilnih svetovnih univerz ter predstavniki ruskega političnega vrha, med njimi vedno tudi predsednika Putin in Medvedjev s pregledom aktualne politične in ekonomske prakse v Rusiji.

Forum zagotavlja mednarodnim gostom pomemben vir informacij o ključnih trendih v družbenem in političnem razvoju Rusije, s posebnim poudarkom na vprašanjih, povezanih z razumevanjem strateške vloge Rusije v svetu v prihajajočem desetletju.

Prof. dr. Danica Purg bo na forumu govorila o naslednjih temah:
– PRME: Dobre namere sanjačev ali pot v nadaljnji razvoj  (»Dreamers’ good intentions or a path towards further development?«)
– Resnična, a neprijetna resnica: pragmatični pogled korporativne okolijske odgovornosti (»The real inconvenient truth: a pragmatic view of corporate environmental responsibility«)

Na panelu PRME je dr. Purgova govorila o prihodnjem razvoju odbora UN PRME (The Principles for Responsible Management Education – Načela odgovornega poslovnega izobraževanja), ki deluje od leta 2007 in združuje več kot 800 poslovnih šol in univerz iz celega sveta. Odbor UN PRME temelji na univerzalnih vrednotah in načelih, katerih skupni cilj je spodbuditi poslovne šole k vključevanju konceptov trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti v svoje izobraževalne in raziskovalne dejavnosti.

Dr. Purgova je v decembru 2019 prevzela vlogo začasne predsednice upravnega odbora UN PRME in je njena glavna naloga vzpostavitev nove strukture upravljanja UN PRME.