Ljubljana, 15. januar 2020 – Mlado slovensko podjetje Hooray Studios (pri nas poznano pod imenom Mali junaki) je s prodajo personaliziranih knjig za otroke in njihove starše v letu 2019 ustvarilo več kot 27 milijonov evrov prihodkov, kar je več kot 100 % rast v primerjavi z letom poprej, zabeležilo je prodajo milijonte knjige, odprli so novo podružnico v Veliki Britaniji ter danes na več kot 1000 m2 v središču Ljubljane sodelujejo že z več kot 140 kreativnimi posamezniki.

Leto 2019 sta zaznamovali predvsem močna marketinška strategija na eni strani in intenziven razvoj sistemskih in produktnih rešitev na drugi. Oboje je podjetju Hooray Studios in njegovim podružnicam v ZDA in Veliki Britaniji v preteklem letu zagotovilo več kot 27 milijonov evrov prihodkov, s čimer so več kot podvojili rezultat leta poprej.

Podjetje je lani v marketing vložilo več kot 11 milijonov evrov in s premišljenimi potezami odlično izkoristilo priložnosti, ki so jih postavile na sam vrh ponudnikov personaliziranih knjig tako v ZDA kot v Evropi. »Z razširitvijo koncepta naših personaliziranih knjig za otroke na knjige za širšo družino so se nam odprle mnoge priložnosti, ki jih poprej sploh nismo zaznali. Tako smo z veliko žlico uspešno zajeli priložnosti ob valentinovem, dnevu mamic in dnevu očkov,« je povedal prvi od soustanoviteljev ter kreativni in marketinški direktor, Mic Melanšek.

Povečano povpraševanje po personaliziranih knjigah Malih junakov je zahtevalo tudi korenite sistemske izboljšave. »Z bogatimi izkušnjami iz preteklosti in jasnim načrtom sistemskih izboljšav za nadaljno rast  smo v preteklem letu močno okrepili zmožnosti naših spletnih sistemov, kar pomeni, da naročanje knjig poteka za uporabnika še hitreje in lažje, tudi ob vrhuncih, ko je na strani več desettisoč obiskovalcev hkrati. Poleg tega smo sklenili sodelovanja z novimi tiskarnami v ZDA, Franciji in Veliki Britaniji, kar nam omogoča naklade tudi do 100.000 knjig dnevno. Vse omenjeno smo namreč v letu 2018 pripeljali do roba zmožnosti, zato je bila nadgradnja nujno potrebna,« je pojasnil drugi izmed soustanoviteljev in generalni direktor, Rado Daradan.

V preteklem letu se je ekipa junakov občutno povečala in sedaj šteje že več kot 140 članov, občasno pa se jim v tednih visokih sezon pridružujejo tudi okrepitve v obliki zunanjih sodelavcev. Temu primerno so razširili tudi svoje moderne in ustvarjalne poslovne prostore v centru Ljubljane, ki se sedaj razprostirajo že na 1000 kvadratnih metrih. Zaposlovali so predvsem specialiste za ključna področja ter strateške kadre, ki bodo pripomogli k nadaljni rasti podjetja in razvoju novih izdelkov. »V letu 2020 načrtujemo, da bo luč sveta ugledalo več kot 10 novih projektov, ne le knjig, temveč tudi dopolnilnih izdelkov, ki jih ekipa intenzivno razvija že zadnje leto,« je pojasnil Jure Prek, nekdanji direktor uspešnega zagonskega podjetja Outfit7, ki se je ekipi Hooray Studios pred kratkim pridružil kot vodja kreativnih procesov in produkcije.

V leto 2020 Hooray Studios vstopajo s pogumnimi načrti osvajanja novih tržišč tako v Evropi kot tudi na ostalih kontinentih, predvsem pa se bodo posvetili predstavitvi novih knjig in sorodnih izdelkov, s katerimi bodo še dodatno razširli svoj krog bralcev. Malih in velikih.

Opis naslovne fotografije
Mali junaki sodelujejo z več kot 140 kreativnimi posamezniki, na fotografiji pa del ekipe v ljubljanskih pisarnah, ki se razpostirajo že na več kot 1000m2