Razkrivamo celoten program 6. edicije ljubljanskega festivala in konference glasbenih odkritij, ki bo med 5. in 7. februarjem prestolnico za tri dni prelevil v epicenter domače, regionalne in evropske glasbene kreativnosti.

Šestica prinaša 81 izvajalcev, ki bodo nastopili na 14 prizoriščih po Ljubljani. Šestdesetim že najavljenim, med katerimi najdemo osrednja gosta otvoritvenega večera, zastavonošo nove britanske jazz scene Kamaala Williamsa ter ukrajinsko igralsko zasedbo Dakh Daughters, nizozemska ambasadorja klubske elektronike Dekmantel Soundsystem in oblico hudih domačih imen, se pridružuje še zadnjih enaindvajset nastopajočih MENTa Ljubljana 2020.

Med letošnjimi novostmi izpostavljamo prizorišči Dijaški dom Tabor in ploščarno Big Nose, preddogodek s turško zasedbo BaBa ZuLa ter specialke, kot so gostovanje amsterdamskega Red Light Radia ter glasbeni delavnici Modul@rnice in HEX 1.0. Omeniti gre še tradicionalno prodajno razstavo glasbenih plakatov appointMENT 4.0 ter instalacije AV dvojca Beam Team. Ne zamudite tudi štirih sprejemov in štirih hitrih mreženj z različnimi glasbenimi profesionalci, za katera že pobiramo prijave.

#KONFERENCA
Objavljamo urnik MENT konference 2020, ki se bo 6. in 7. februarja odvila v Kinu Šiška in M Hotelu. Osrednje letošnje teme so EX-YU, DIGITAL, LIVE in AND EVERYTHING IN BETWEEN. Med gosti izpostavljamo priznanega booking agenta Roba Challicea, akademsko profesorico in glasbeno profesionalko Sally-Anne Gross, predstavnika spletne glasbene platforme Bandcamp Alyja Gillanija in vodjo v Ljubljani situirane založbe Glitterbeat Records Chrisa Eckmana.

MENT konferenca med drugim prinaša predstavitev ex-Yu trgov, debato o prihodkih v streamingu, pogovora o vzhodnoevropskih festivalih in strategijah booking agentov za odkrivanje talentov ter okroglo mizo s predstavniki nekaterih uspešnih vzhodnoevropskih glasbenih medijev. Govora bo tudi o trajnostnem načrtovanju festivalov in karier, prijemih glasbenega PR-ja in bookinga za prihajajoče desetletje, evropskemu projektu HEMI ter srbski iniciativi Hali gali.

#VSTOPNICE
PREDPRODAJA (do 4. februarja 2020):
ENODNEVNA VSTOPNICA: 15,00 €
FESTIVALSKA VSTOPNICA (tri dni, vsa koncertna prizorišča): 39,00 €
PRO VSTOPNICA (festival in konferenca): 79,00 €

Odslej so na voljo dnevne vstopnice po predprodajni ceni 15,00 €.

Urnik koncertov / Vstopnice

Foto: Bernarda Conič

MENT PR