Ekologija, varčnost in uporaba naravnih materialov so pomembni elementi tudi v gradbeništvu. Zato si Daniela Brelih, direktorica podjetja Topdom, prizadeva za vpeljavo najsodobnejših trendov. V podjetju s približno 500 zaposlenimi skrbijo za okolje, razvoj e-poslovanja, socialno varnost zaposlenih in prijazno delovno okolje. Recept za uspeh je po mnenju direktorice v vztrajnosti, dobri komunikaciji, trdem delu, odličnem sodelovanju z vsemi poslovnimi partnerji in vzajemnem odnosu.

Topdom letos praznuje 25 let. V Sloveniji ste prisotni v kar 34-ih poslovalnicah, v Bosni in Hercegovini pa imate poslovalnico v Tuzli. Sledite viziji po širitvi?

Na slovenskem trgu smo vodilni pri prodaji kritin, gradbenega materiala, fasadnih sistemov, barv in izolacij. Prav tako imamo tudi ostale izdelke za gradnjo, keramiko in kopalniško opremo. S kakovostnim gradbenim materialom, kritinami, fasadnimi sistemi, izolacijo, sanitarno keramiko, kopalniškim pohištvom, orodjem, urejanjem okolice, sodobno logistiko in strokovnim svetovanjem, smo skozi leta utrdili svoj ugled in položaj vodilnega trgovca na slovenskem trgu za gradnjo in obnovo. Vse bolj širimo prodajni program, saj želimo kupcem na enem mestu zagotoviti čimbolj zaokroženo ponudbo.

Skozi leta ste ustvarili prehod in razvoj iz klasičnih gradbenih trgovin v sodobne centre z gradbenim materialom in keramiko.

Res je. Širili smo trgovinski program z barvami, laki, ročnim, vrtnim in pleskarskim orodjem, dodali smo tudi program železnine in keramike ter kopalniške opreme. Pred dobrim letom smo poskrbeli še za prenovo celostne grafične podobe skupine Topdom.

S približno 500 zaposlenimi oskrbujete tako posameznike kot tudi gradbena podjetja in nenehno sledite novim trendom. Kateri so najpomembnejši?

Trendi v gradbeništvu so usmerjeni predvsem v varčnost, ekološkost in naravne materiale. Prav ekološki princip, razvoj e-poslovanja, delo v prijaznem okolju, socialna varnost zaposlenih in varstvo okolja so trenutno najsodobnejše smernice, ki jih vpeljujemo tudi v našem podjetju.

V Topdomu raje izpostavljate ustvarjanje doma, ne gradnje hiš. Zato ste vaš program obogatili tudi s kopalniškim materialom.

Že vrsto let grobe gradbene materiale, po katerih smo na trgu najbolj poznani, dopolnjujemo s številnimi drugimi programi, z mehkejšim delom naše ponudbe, ki je namenjen končnim potrošnikom. Želimo, da skupina Topdom ostane primarno prodajno mesto za obrtniški segment, na katerem pa se dobro počutijo tudi mali mojstri, ki potrebujejo nasvet in rešitev na enem mestu. Trudimo se še naprej ostati zanesljiv partner pri pomembnih in prijetnih življenjskih odločitvah – ustvarjanju doma.

Trenutno prevladujete pri velikih mojstrih, svoje moči pa usmerjate tudi v večji delež pri končnih kupcih. Kakšni so vaši cilji?

Naši cilji so vsakoletna rast tako v prometu kot tudi številu poslovalnic, širitev prodajnega programa, poudarek na izrisu kopalnic, osebnem pristopu in strokovnem svetovanju, zagotavljanje kakovostnega materiala, vrhunskih storitev, družbene odgovornosti in visoke kulture v podjetju ter širitev prodajnih mest po vsej državi.

Že 25 let pišete uspešno zgodbo sodelovanja, vzajemnosti, zaupanja, truda in lepih dosežkov. Kakšen je recept za uspeh?

Recept je zagotovo v vztrajnosti, dobri komunikaciji, trdem delu, odličnem sodelovanju z vsemi poslovnimi partnerji in vzajemnem odnosu.

Pogovarjala se je Anita Volčanjšek