Potem, ko je poleti naletel na Deklico iz Pirana, ki pa ni bila morska deklica, a je o njej vseeno napisal pesem in posnel čisto pravi poročni videospot, zdaj kantavtor Kastelo izdaja, kje v Sloveniji je Mali raj. Le tega je ponovno našel skozi glasbo in to kar v rodnem Celju.

Skladba Mali raj je avtobiografska, v njej pa Jože Kastelic – Kastelo opisuje svojo ljubezen in pripadnost mestu, kjer se je rodil in odraščal. Tam še dandanes živi in ustvarja glasbo. Na trenutke ga sicer zamika, tako kot marsikoga izmed nas, da bi poizkusil srečo v širnem svetu, a ostaja zvest, svojemu kraju, svojemu Malemu raju. »V pesmi se bo  prav gotovo našel vsak, ki ima rad svoj domači kraj, pa  tudi vsi  tisti , ki so s trebuhom za kruhom odšli po svetu; če ne drugače, pa vsaj v tem smislu, da jim lahko pesem Mali raj pričara spomine, nostalgijo in okus po domu, tam daleč nekje«, je o novi pesmi povedal Kastelo.

Skladba, ki ima poln zvok in zanimive kitarske vložke,  je nastala v sodelovanju s primorskim glasbenikom in producentom, Janom Baruco, ki je tudi tokrat poskrbel za izjemno lep aranžma. To je nadaljevanje sodelovanja z Janom, bratom Lare Baruca, ki je poskrbel tudi za aranžma skladbe Deklica s Pirana. Razpoznaven kantavtorski slog, z močnimi besedili bo Kastelo prav gotovo ohranjal tudi v prihodnje, saj je to zvrst glasbe, ki mu je pisana na kožo, hkrati pa gre za glasbeno zvrst, ki jo v Sloveniji še kako primanjkuje.

Foto: Gregor Katić

AGENCIJA EKSKLUZIVNO