Šport

Od sobote smuka po Snežnem stadionu do doline

Maribor, 16. 1. 2020 – Na Mariborskem Pohorju bomo poleg smučarskih prog, ki so odprte že sedaj, to soboto, 18. januarja, prvič letos odprli tudi Snežni stadion. Tako bo smuka na Mariborskem Pohorju od sobote naprej možna vse do doline, Snežni stadion pa bo ostal odprt do nadaljnjega.

Na njem smo v zadnjih dneh s pomočjo snežnih topov izdelali dovolj snega, da ga bomo lahko do sobote pripravili za varno in kakovostno smuko. Ob odprtju bo imel Snežni stadion 30–40 centimetrov debelo snežno podlago, sedežnica Radvanje pa bo obratovala čez vikend v času dnevne smuke.

Poleg tega na Pohorju s soboto uvajamo še eno novost – posebne vozovnice za turne smučarje. Pri tem bo vozovnica za turno smuko na Piskru na Arehu stala 5 evrov in bo vključevala tudi en prevoz s sedežnico Pisker, vozovnica za turno smuko na Mariborskem Pohorju pa bo stala 15 evrov in bo omogočala en prevoz s katerokoli delujočo napravo.

Ker širina prog na Mariborskem Pohorju turnim smučarjem trenutno še ne dopušča hoje navkreber, bo ta za zdaj dovoljena samo na Piskru v času odprtja smučišča. Ko bomo zagotovili zadostno širino prog na Mariborskem Pohorju, pa bo mogoča tudi na mariborskem delu.

Prav tako vse obiskovalce obveščamo, da bo v naslednjih dneh zaradi zagotavljanja varnosti na Pohorju izveden poostren nadzor spoštovanja smučarske zakonodaje. Nadzor bo potekal tudi v času, ko smučišča niso odprta.

Obiskovalcem se zahvaljujemo za razumevanje.

Miha Rubin

Sodelavec v službi za stike z javnostmi

__________________________________________________

Javno podjetje Marprom d.o.o.

Mlinska ulica 1, 2000 Maribor

T.: +386 (0)5 918 04 81

M.: + 386 (0)41 775 866

W: www.marprom.si

W: www.visitpohorje.si

17. 1. 2020

Avtor

Administrator