Priznani domači glasbenik Bowrain bo 24. januarja v Kinu Šiška premierno predstavil nov glasbeni projekt 2020 Seconds(A)live. Projekt nastaja od jeseni 2018, karakter in vsebino glasbe pa je močno zaznamovala Bowrainova mednarodna izkušnja sodelovanja z južnoafriškim kolektivom The Brother Moves On, ki je istega leta nastopil na Drugi godbi.

Single je nastal v sodelovanju z glasbenim producentom KALUjem, ki s sodobnim elektronskim songwritingom navdihnjeno speljuje analogne glasbene prvine v nov zvočni spekter. Artistični pop s prelomljenim beatom namiguje na plesni izvor, a hkrati deluje kompaktno in statično. Z Bowrainovo mantro “back to the nature” se poslušalec potopi v valove novodobne duhovnosti – a ne v religijskem pomenu, temveč v momentu skupnosti, enotnosti in posluha do narave.

Bowrain se bo 24. januarja, v Kinu Šiška predstavil skupaj z večjo zasedbo domačih glasbenikov, za uvod pa bo glasbenik Drago Ivanuša ogrel oder s performansom 10 Minutes of Happiness. Psst, snemal se bo tudi live album!

Glasbeni video je skupaj z videastko Tjašo Gnezdo zastavil vsestranski umetnik JAŠA.

KAPA RECORDS