S koncertom v nabito polni Štihovi dvorani Cankarjevega doma so Hamo & Tribute 2 Love v petek, 17. januarja, naredili prvi korak akustične turneje Iz4Kani, na kateri bodo igrali samo na energijo iz obnovljivih virov – lubezen. Hamo, Duki, Pero, Hipi in Buco so publiko povsem očarali z muziko s svojega novega albuma 4K, izborom najbolj priljubljenih uspešnic in tako sproščenim vzdušjem, da je na koncu prepevala vsa okrogla dvorana.

Turnejo Iz4Kani napoveduje tudi nov single Prva vrsta, ki je na albumu 4K sicer v ‘vštekani’ verziji, Hamo & Tribute 2 Love pa so ga v studiu Metro še enkrat posneli v akustični različici. Pri tem jih je budno spremljalo oko kamere režiserja Ciril Zupan in produkcijske ekipe Dinamik, ki so za Prvo vrsto posneli video spot v enem samem posnetku.

Besedo o sporočilu komada Prva vrsta pa prepuščamo kar bendu: Odprt mikrofon za Prvo vrsto
V koordinatnem sistemu našega rokenrola lahko vsak najde svoje središče. Lahko z nami poje, pleše ali skače, lahko pa vsemu obrne hrbet in izstopi iz povprečja. Se napoti v drugo dvorano, na drugo cesto, h glasnejšemu mikrofonu, h glasnejši misli. Vsak lahko najde svoj oder in razširja svojo besedo, če le zbere dovolj poguma za korak v prvo vrsto. Naš rokenrol ni demokracija, v kateri govorijo le izbrani. Naša demokracija je rokenrol, v kateri tisti, ki imajo svoje mnenje, kričijo glasneje, višje in dlje.

V novem desetletju odločno stopamo na našo ulico, v prvo vrsto. Upiramo se konformizmu, ki na prikrit način povzroča, da stvari postajajo vrednejše od ljudi. Prepušča nas nesnažnemu planetu zelo skreganih ljudi. Naša bitka se bije z objemi in poljubi. Prisrčno vabljeni, da z našo melodijo zakriči tudi vaše srce. Za svobodo misli, svobodo govora, za svobodo srca. V svobodi ni napačnih idej, so samo neslišne in slišne misli. Filozofija je enostavna: če daš, nekdo ima. Če imate kaj povedati, stopite naprej! Mikrofon je odprt, trak teče. Snemamo! Srečamo se v Prvi vrsti.

Hamo & Tribute 2 love

Potrjeni datumi koncertov:
22. in 24. 01. – Hamo in Tokac – SiTi Teater – RAZPRODANO
14.02. – KC Laško / Iz4Kani
15.02. – KD Nova Gorica / Iz4Kani
07.03. – KD Cerknica / Iz4Kani
13.03. – blunout, Domžale / Iz4Kani – RAZPRODANO
14.03. – blunout, Domžale / Iz4Kani
28.03. – KCK, Kočevje
02.04. – Ljubljana

Podatki o singlu Prva vrsta
– izvajalec: Hamo & Tribute 2 Love
– album: 4K
– leto izida: 2019
– besedilo in glasba: Matevž Šalehar
– aranžma: Matevž Šalehar / Denis Horvat / Martin Janežič Buco / Peter Dekleva / Uroš Škerl Kramberger

Foto: Marko Alpner

NINA KOŽAR