Splošno

Novinarska konferenca – vabilo

Spoštovani!
Letos se bodo slovenski čebelarji že tretjič srečali na Pislakovem dnevu, ki ga organizira Strokovno združenje profesionalnih čebelarjev. Slogan letošnjega Pislakovega dneva je Ali je čebel preveč in je tesno povezan z namenom srečanja, ki je posvečeno predvsem zdravju čebel. Na njem bomo slišali predavatelje iz Slovenije, Nizozemske, Španije in Italije.
Dogodek bo 8. februarja, 2020, v prostorih Veterinarske fakultete v Ljubjani.

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo
v četrtek, 23. januarja v sejni sobi Veterinarske fakultete, 2. nadstropje desno, Gerbičeva 60, Ljubljana.
Namen in glavne poudarke dogodka vam bodo predstavili predsednik Združenja profesionalnih čebelarjev Boris Seražin, predstavnik veterinarske fakultete, dr. Lucija Žvokelj, dr. vet. med., predstavnica Nacionalnega veterinarskega inštiruta in predavateljica na letošnjem 3. Pislakovem dnevu.

2.
          Pislakov dan

Kratki povzetek nagovora predsednika združenja na letošnjem 3. Pislakovem dnevu

Ko smo pred več kot tremi leti ustanovili Strokovno združenje profesionalnih čebelarjev, je bil naš glavni namen ukvarjanje s težavami čebelarjev, kot so čebelje bolezni, klimatske spremembe in z njimi povezana problematika izkoriščanja/pomanjkanja pašnih virov. V zadnjem času pa se ukvarjamo s prenaseljenostjo Slovenije s čebelami in težavami, povezanimi s tem.

V luči iskanja rešitev za čebelarjenje smo se odločili, da bomo danes govorili predvsem o tem, kateri so najuspešnejši načini nadzora nekaterih čebeljih bolezni in kaj lahko čebelarji naredijo, da jih zaščitijo. Spoznali bomo težave prenaseljenosti s čebelami. Poučili se bomo o tehniki gojenja čebel v rastlinjakih, kjer so Nizozemci naredili velik korak naprej. Znano je namreč, da čebele ne prenašajo prav dobro stekla v rastlinjakih, kar povzroča težave pri opraševanju rastlin v njih. Vesel sem, da tudi letos gostimo priznane strokovnjake …

 

 

Strokovno združenje profesionalnih čebelarjev

041 728 119, predsednik@proficebelar.si

Cesta Josipa Ribičiča 11, 1381 Rakek

www. proficebelar.si

 

Odnosi z javnostmi:

041 684 910, pr@proficebelar.si

 

O združenju

Strokovno združenje profesionalnih čebelarjev je nastalo na pobudo čebelarjev, ki se s to dejavnostjo ukvarjajo poklicno. Namen združenja je v povezovanju, širjenju znanja, in sodelovanju z ostalimi organizacijami, ki se ukvarjajo s čebelami in čebelarji. Trenutno člani čebelarijo z več kot 10 % čebeljih družin v Sloveniji.

Človekov vpliv na naravo, okolje in podnebne spremembe od nas zahtevajo aktivno delovanje pri zaščiti kranjske sivke, naše avtohtone in ogrožene čebele, ter sodelovanju nas vseh.

 

Strokovno združenje profesionalnih čebelarjev

041 728 119, predsednik@proficebelar.si

Cesta Josipa Ribičiča 11, 1381 Rakek

www. proficebelar.si

 

Odnosi z javnostmi:

041 684 910, pr@proficebelar.si

 

Rado škrjanec

Logo
Rado Škrjanec | Odnosi z javnostmi
a: Strokovno Združenje Profesionalnih Čebelarjev | Cesta Josipa Ribičiča 11 | 1381 Rakek
e: pr@proficebelar.si | w: www.proficebelar.si
m: +386 41 684 910
20. 1. 2020

Avtor

Administrator