Splošno

Ob vznožju Pohorja zadišalo po Okusih Štajerske

Maribor, 17. 1. 2020 – Turistična agencija Martura je kot krovna partnerica projekta Flavors of Styria – Okusi Štajerske danes v hotelu Arena pod Pohorjem izpeljala uradno predstavitev tega projekta. Obenem je zaživela nova spletna stran www.flavorsofstyria.com, kjer je dostopna spletna trgovina, preko katere je mogoče rezervirati razne turistične produkte, značilne za štajersko regijo. V sklopu projekta je Martura poskrbela tudi za izdelavo aplikacije za pametne telefone.

Flavors of Styria (FOS) ali Okusi Štajerske pod istoimensko blagovno znamko združuje različne akterje s področja turizma – od vinarjev, gostincev oziroma restavracij, izletniških kmetij, ponudnikov prevozov, adrenalinskih doživetij in športnih ter kulturnih dogodkov. Pri tem je njihova ponudba združena v integralnih turističnih produktih, ki so na voljo na omenjeni spletni strani in tudi v aplikaciji.

Preko spletne strani ali aplikacije lahko uporabnik rezervira svoj izlet, oddih, počitnice, timbilding …, in sicer tako za posameznike, družine kot skupine. Pri tem je moč rezervirati samostojno storitev – denimo kosilo, prevoz z gondolo, smučarsko vozovnico, vinsko degustacijo, adrenalinski izziv, ogled kulturnega dogodka itd. – poudarek pa je na že narejenih integralnih turističnih produktih. Ti so kakovostno in smiselno sestavljeni, a kljub temu še vedno dostopni za vsak žep.

Flavors of Styria – Okusi Štajerske je za zdaj povezal že preko 50 tukajšnjih ponudnikov, pri čemer želi Martura nabor obstoječih sproti dopolnjevati z novimi. Tako ponudnike in ponudnice zanimivih turističnih storitev vabi, da se pridružijo projektu FOS, ki je zaživel kot prvi tovrstni v naši regiji. Z njim turistična agencija Martura, ki organizira in trži pakete z vsebino iz štajerske regije, prodira tudi na tuje trge, zato v prihodnjem obdobju pričakuje porast števila tujih gostov tudi na Pohorju.

Na današnji predstavitvi Flavors of Styria – Okusi Štajerske je idejo in koncept projekta opisala njegova vodja dr. Patricija Jankovič, spletno stran in produkte pa je predstavila Rebecca Gerbec iz Marture. V pristnem Štajerskem vzdušju so nato zbrani tudi preizkusili kulinariko – »Štajerski finger food elite«, druženje pa popestrila naslovna pesem projekta, ki jo lahko slišimo tudi v predstavitvenem videu (Youtube – Flavors of Styria).

 

 

Dominik Dukarić

Direktor

__________________________________________________

Martura, d.o.o.

Pohorska ulica 60, 2000 Maribor

M: + 386 (0)70 899 863

T: +386 (0)83 88 91 60

E: info@martura.si

W: martura.si

20. 1. 2020

Avtor

Administrator