V ljubljanskem BTC so teniški rekreativci in rekreativke še četrto leto zapored teniško leto odprli na BTC- Medot teniškem turnirju dvojic. Tokrat se je v športnem centru Millenium zbralo kar 66 igralcev in igralk, ki so nastopali v štirih različnih kategorijah. Ob pravem športnem boju je Teniška Zveza Slovenija predstavila, kako napreduje humanitarni projekt Gibaj, Mladina!, številni sponzorji in podporniki tenisa pa so za vse udeležence pripravili bogate nagrade. Največji srečnež bo s pomočjo Kompasa in Tenis Slovenije tudi letos odletel v Pariz in en dan užival v teniških dvobojih na igriščih Rolanda Garrosa.

Na turnirju so imeli pravico nastopa člani/-ce Rekreativno – veteranske organizacije (RVO). Najbolj številčna je bila kategorija do 105 let, kjer je bilo v konkurenci 12 parov. Zmagala sta Blaž Ručigaj in Tone Komar, ki sta v finalu premagala brata Lazič, Roberta in Braneta. Da je tenis družinska igra sta pokazala tudi brata Petkovšek, Jure in Sandi, ki pa sta morala v finalu najstarejše kategorije (nad 105 let) priznati premoč Erminu Karnerju in Ivu Bubnjiču. Lanski finalist v kategoriji do 105 let je imel srečo tudi pri žrebanju, saj je prav on dobil najvrednejšo nagrado dneva – pot v Pariz (letalski karti in enodnevni vstopnici za stadion Philippa Chatrierja). Bubnjič je na vrsto prišel šele kot šesti, saj je nagrada odšla tistemu, ki je bil ob žrebu prisoten na dogodku.

Zelo napeto je bilo v najmlajši moški kategoriji, kjer je v finalu do odločitve prišlo šele v podaljšani igri tretjega niza. Gregor Krušič in Simon Deželan sta premagala Anžeta Čevko in Aleša Mačka. Med ženskami je bilo prijavljenih šest dvojic, med njimi pa sta bili tudi nekdanji vrhunski športnici. Nina Bednarnik je kot smučarka prostega sloga na grbinah dvakrat nastopila na olimpijskih igrah, iz teniškega sveta pa je tekmovala nekdanja reprezentantka Tina Lah Hergold, ki je bila na lestvici WTA najvišje uvrščena na 157. mestu. Zato ne čudi, da sta s svojo partnerko Manjo Zupančič Simonič zmagali brez težav, v finalu sta bili boljši od Anje Regent in Vere Pajenk. V dobrem vzdušju, kjer so se sklenila tudi nova prijateljstva in odprle nove poslovne možnosti so uživali vsi prisotni in obljubili, da se znova pomerijo marca. Takrat bo namreč na sporedu državno prvenstvo RVO dvojice.

 

Foto: SPORTIDA

TENIS SLOVENIJE