Zmagovalce predizbora EMA Freš so izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem in tričlanska žirija: Urša Mihevc (Fed Horses), Rok Ahačevčič (Lumberjack) in Raiven.

EMA 2020 se je tokrat začela drugače kot prejšnja leta – s spletnim predizborom EMA Freš, ki je mladim, še neuveljavljenim glasbenikom dala priložnost, da se predstavijo širšemu občinstvu in se skupaj z že uveljavljenimi glasbeniki potegujejo za karto do evrovizijskega Rotterdama.

Novembra se je začelo z 18 izvajalci oziroma 18 skladbami in se po sistemu izločanja po spletu zožilo na 10 najbolj freš finalistov. V sklepnem dejanju, nocojšnjem finalnem izboru, se je EMA Freš preselila na televizijske ekrane. Voditelja sta bila pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin in spletna ‘vplivnica’ Maja Pinterič, nastopili so tudi glasbeni gostje Raiven, Lumberjack in Fed Horses.

Saška je po nocojšnji zmagi povedala: »Na Emo Freš sem se prijavila povsem brez pričakovanj, tik pred zdajci. Tudi danes sem prišla sem brez pričakovanj, zdaj pa sem na Emi 2020. Zelo sem srečna. Hvala vsem, ki ste me izbrali. Tudi na Emo bom šla povsem sproščena, enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova.«

Zmagovalka Eme Freš Saška Foto: Adrian Pregelj
Zmagovalka Eme Freš Saška Foto: Adrian Pregelj

Veronika Steiner (pevka Parvani Violet) pa je po današnjem finalu Eme Freš dejala: »EMA Freš je bila izjemno pozitivna izkušnja. Zdelo se mi je, da so res spodbujali pristnost izvajalcev. Celoten projekt je bil pozitiven in dobro izpeljan.«

Zmagovalci Eme Freš Parvani Violet Foto: Adrian Pregelj
Zmagovalci Eme Freš Parvani Violet Foto: Adrian Pregelj

Znanih vseh 12 izvajalcev

Z današnjim dnem je tako znanih vseh 12 izvajalcev za izbor EMA 2020, ki se bodo 22. februarja 2020 predstavili v studiu 1 TV Slovenija:

IZVAJALECNASLOVGLASBABESEDILO
ANA SOKLIČVODAANA SOKLIČ, BOJAN SIMONČIČANA SOKLIČ
BOŽIDAR WOLFAND WOLFMAYBE SOMEDAYGRIGOR KOPROVBOŽIDAR WOLFAND WOLF, HELENA B. WOLFAND
GAJA PRESTORVERJAMEM VASEŽAN SERČIČGAJA PRESTOR, ŽAN SERČIČ
IMSETFEMME FATALEJAKA PETERKA, DEJAN MACURA, BLAŽ HORVAT, JAKA AŽMAN, MATEJ PEČAVERROK LUNAČEK
INMATE
THE SALTANDREJ BEZJAK, MARKO DUPLIŠAK, MIHA OBLIŠAR, JURE GRUDNIKANDREJ BEZJAK, MARKO DUPLIŠAK
KLARA JAZBECSTOP THE WORLDED FISHERANI CORDERO, KLARA JAZBEC
LINA KUDUZOVIĆMAN LIKE ULINA KUDUZOVIĆLINA KUDUZOVIĆ
MANCA BERLECVEČNOSTPATRIK ŠIMENC, MANCA BERLECMANCA BERLEC
PARVANI VIOLETCUPIDVERONIKA STEINER, ANŽE ZAVERŠNIK, ALJAŽ ŠUMEJ, FLORJAN AJDNIK, JAKA JERŠIČ, ANŽE LEČNIKVERONIKA STEINER
SAŠKAŠE KAR LOVIM TVOJ NASMEHJURE SKAZA, MATIC MLAKARJURE SKAZA, MATIC MLAKAR
SIMON VADNJALNISI SAMKEVIN KORADIN, CLIFFORD GOILOSIMON VADNJAL
TINKARA KOVAČFOREVERALEŠ KLINARANJA RUPEL

Na izboru EMA 2020 bo sistem glasovanja enak kot nazadnje. Po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat. In med njima bodo zgolj gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca, predstavnika RTV Slovenija na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020, ki bo 12., 14. in 16. maja na Nizozemskem.

Nastope finalistov EMA Freš si lahko ogledate TUKAJ.

Spremljajte Emo 2020 tudi na družabnih mrežjih: facebookinstagram in youtube.