Februarja na velika platna prihaja kriminalna drama,  ki je bila navdihnjena z nemiri, ki so leta 2005 pretresali Francijo. Režiser filma Ladj Ly, ki je napisal tudi scenarij, namreč predstavlja zgodbo, ki v celoti izhaja iz njegovega življenja v soseski, kjer je odraščal. V glavnih vlogah policistov, ki delujejo v nemirni soseski med lokalnimi tolpami, zaigrajo Damien Bonnard, Alexis Manenti in Djebril Zonga, kriminalna drama Nesrečniki pa je prejela nagrado žirije v Cannesu in je nominirana za oskarja za najboljši tujejezični film.

O ZGODBI: Policist Stéphane Ruiz (Damien Bonnard) se pridruži kriminalistični enoti v pariškem predmestju Montfermeil. Skupaj s svojima kolegoma Chrisom (Alexis Manenti) in Gwadom (Djebril Zonga) – oba izkušena člana ekipe – hitro odkrije napetosti med lokalnimi tolpami. Ko se trojici med aretacijo nekaj zalomi, dron posname dogodek in ogrozi policiste, da se bo razkrila resničnost vsakdanjega življenja.

IGRALSKA ZASEDBA: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Issa Perica, Al-Hassan Ly, Steve Tientcheu, Almamy Kanoute, Nizar Ben Fatma, Raymond Lopez, Luciano Lopez, Jaihson Lopez, Jeanne Balibar, Omar Soumare, Sana Joachaim, Lucas Omiri

REŽIJA: Ladj Ly
SCENARIJ: Ladj Ly, Giordano Gederlini, Alexis Manenti
PRODUCENTA: Toufik Ayadi, Christophe Barral
ŽANR: kriminalna drama

Na voljo je NAPOVEDNIK, kriminalna drama NESREČNIKI pa na redni spored v kinematografe prihaja 6. FEBRUARJA 2020.

KARANTANIJA CINEMAS D.O.O.