Celje, 21. 1. 2020 – Dobrodošli v svet Lego domišljije od 28. januarja do 6. februarja, ko bodo po nakupovalnih ulicah največjega nakupovalnega središča na Celjskem razstavljene velike 3D-Lego skulpture v naravni velikosti, ki so jih sestavili Lego strokovnjaki. Največji Lego festival pri nas bo prava poslastica za male in velike ljubitelje legendarnih kock, saj pripravljajo tudi Lego igralnico in Lego tekmovanja, na katerih se bodo lahko udeleženci potegovali za privlačne nagrade.

»Že veliki Einstein je dejal, da je domišljija pomembnejša od znanja. Res je. Znanje ima meje, domišljija pač ne. Še posebej otroška domišljija, mar ne!« nam je pred prihodom Lego festivala v Celje povedala center managerka Darja Lesjak in dodala: »Citycenter Celje bodo ponovno zavzele legendarne Lego kocke. Zato z velikim veseljem vabimo vse ljubitelje »legic«, male in velike, da pridejo k nam v barviti in kreativni svet Lego kock.«

V celjskem Citycentru bo na ogled kar 15 različnih 3D-skulptur v naravni velikosti. Prav pri vsaki bo navedeno, iz koliko delcev je sestavljena, kako dolgo so jo sestavljali in koliko tehta. Nekatere med njimi tehtajo tudi več kot 100 kilogramov. Ljubitelje kock bodo zagotovo navdušili priljubljeni junaki iz Vojne zvezd, kavboj Jelko (Woody) in vesoljski ranger Ken Kozmoblisk (Buzz Lightyear) iz risanega filma Svet igrač ter Lego prijateljice.

Lego dogodivščina za vso družino
V Lego igralnici, ki bo na osrednjem prireditvenem prostoru Citycentra Celje, pričakujejo ljubitelje Lego kock vse dni festivala v dopoldanskem času od 10. do 12. ure in popoldne od 16. do 19. ure. Med vikendom bodo organizirana tudi Lego tekmovanja, na katerih se bodo lahko udeleženci potegovali za privlačne nagrade. Preizkusili se bodo lahko v sestavljanju mini skulptur in najvišjega stolpa, tekmovali bodo lahko v “Lego ribarjenju” ter sodelovali na dirki z Lego »technic«. Dnevi in ure tekmovanj bodo objavljeni na spletni strani Citycentra Celje.

Slovenska turneja: Lego festival iz Maribora v Celje in naprej v Ljubljano
Lego festival do konca tedna, do 26. januarja, navdušuje obiskovalce Europarka v Mariboru. Iz Citycentra Celje pa se bo nato selil še v nakupovalno središče Citypark Ljubljana. Tam bodo LEGO kocke razveseljevale obiskovalce od nedelje, 9. februarja, do srede, 19. februarja.

www.city-center.si  

PRIMA KOMUNIKACIJE