Zanimive oddaje na TV kanalu Viasat Explore v februarju 2020: Umetniki rušenja – Nova Zelandija, Gradnja velikanov in serija Velik ulov.

Umetniki rušenja – Nova Zelandija, premierno od srede, 19. februarja, ob 21.50
Pripravite zaščitne čelade – ta serija razkriva svet rušenja objektov v Christchurchu, Wellingtonu, Aucklandu, Whangareiu in Invercargillu. Kamere vam bodo prvič prikazale postopek rušenja potresno poškodovanih pomolov pristanišča v Wellingtonu, in sicer s pomočjo posebne opreme za podvodno rezanje, uvožene iz Združenih držav. Videli boste rušenje znamenitega Lancastrovega parka v Christchurchu in kako je veliko njegovih delov prodanih, recikliranih oz. ponovno uporabljenih. Predstavili vam bomo nekatere največje nadzorovane eksplozije v državi in odgovorili na vprašanje, zakaj rušilno podjetje v Aucklandu uničuje več milijonov dolarjev vredne jahte.

Gradnja velikanov, premierno od ponedeljka, 3. februarja, ob 21.00
Kako izkopati največji podzemni železniški sistem pod mestom, brez da bi se zgradbe nad njim pogreznile v zemljo? Kako zgraditi 48 kilometrov dolg most, ki lahko prenese posledice smrtonosnega tajfuna? Kako zgraditi ladjo, ki zna razmišljati, pristati in napolniti gorivo brez pomoči človeške roke? Ta prelomna serija razkriva izjemne inovacije, ki omogočajo gradnjo super-struktur, ter predstavlja skrivno ozadje njihovega delovanja.

Velik ulov, premierno od sobote, 8. februarja, ob 20.00
Osem pogumnih trnkarjev se poda na največjo ribolovno dogodivščino svojega življenja. Po svetu bodo potovali v sklopu tekmovanja, ki bo na preizkušnjo postavilo vse vidike njihove vzdržljivosti in strokovnosti. Pod vodstvom pustolovca Bena Fogla bodo morali uporabljati lokalne ribiške tehnike in pokazati lastne veščine. Serija predstavi osupljivo lepoto in raznolikost podvodnega sveta na spektakularnih lokacijah od reke Mekong v Laosu do zasneženih gora Britanske Kolumbije, medtem pa se bodo naši odločni tekmovalci pomerijo med seboj na poti do finala.

Foto: Parade Media

VIASAT EXPLORE