Družabno, Turizem

VABILO NA OKROGLO MIZO: Slovenija, evropska gastronomska destinacija

Pozdravljeni predstavniki medijev!
V zadovoljstvo nam je, da Vas lahko povabimo na okroglo mizo “Slovenija gastronomska destinacija”, v sklopu projekta The Slovenia Restaurant Awards. Na okrogli mizi se bomo s strokovnimi sogovorniki pogovarjali na temo prepoznavnosti Slovenije kot gastronomske destinacije. Hkrati se bomo dotaknili tudi letošnjega izbora The Slovenia Restaurant Awards ter vam zaupali s čim vam bomo postregli v letošnjem izboru.
Smo na edinstveni lokaciji, kjer se prepletajo štiri glavne gastronomske regije po razdelitvi in klasifikaciji STO, vsaka s svojo bogato gastronomsko dediščino. Prepoznavnost Slovenije kot gastronomske destinacije z leta v leto narašča, za kar gredo nedvomno zasluge Ani Roš z osvojitvijo prestižnega naziva najboljše kuharske mojstrice leta 2017, s poplavo gastronomskih vodičev kot sta Gault Millau ter novost letošnjega leta Michelin ter tudi z edinim nacionalnim izborom najboljših restavracij The Slovenia Restaurant Awards.
S pridobitvijo laskavega naziva Slovenija, evropska gastronomska regija 2021, pa se odpira nova serija gastronomskih dogodkov pri nas ter priložnost, da popeljemo Slovenijo v sam gastronomski vrh.
Okrogla miza bo v sredo, 29. januarja 2020 ob 14 uri, v dvorani Urška na sejmu Alpe Adria (Gospodarsko razstavišče) in se bo zaključila predvidoma ob 15 uri.
 
Strokovni sogovorniki in gostje okrogle mize:
  • mag. Helena Cvikl, v. d. generalnega direktorja Direktorata za turizem
  • Barbara Zmrzlikar, vodja projekta ERG na Slovenski turistični organizaciji
  • Marjan Cukrov, vodja delovne skupine Slovenija evropska regija gastronomije
  • chef Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono
  • mag. Niko Slavnić, predavatelj, direktor in iniciator projekta The Slovenia Restaurant Awards
Po okrogli mizi bo sledila še novinarska konferenca na temo izbora The Slovenia Restaurant Awards, kjer bomo predstavili novosti letošnjega izbora ter razkrili uradni datum dogodka.
Predstavili bomo tudi knjigo The Slovenia Restaurants, ki združuje pregled najboljših 201 restavracij pri nas po izboru The Slovenia Restaurant Awards za leto 2019 – 2020.
 
Veseli bomo vaše družbe, zato vas vljudno naprošamo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do petka, 24.1.2020 na naslov info@the-slovenia.com
Vljudno vabljeni!
The Slovenia
Miklošičeva cesta 38
1000 Ljubljana
the-slovenia.com
22. 1. 2020

Avtor

Administrator