Družabno

Nepozabna Lego dogodivščina v Europarku

Lego festival je obiskal tudi poskočni muzikant Dejan Krajnc (foto_Europark Maribor)

Med razstavljenimi skulpturami sta tudi priljubljena lika iz risanega filma Svet igrač (foto_Bojan Mihalič)

Ljubitelji kock lahko v Lego igralnicah uresničijo svoje konstruktorske ideje (foto_Bojan Mihalič)

Lego festival navdušuje obiskovalce mariborskega Europarka (foto_Bojan Mihalič)

V mariborskem Europarku obiskovalce že od četrtka, 16. januarja, navdušuje največji Lego festival doslej. Obiskovalci si lahko na nakupovalnih ulicah ogledajo kar 15 različnih 3D-skulptur v naravni velikosti. Med njimi so tudi kavboj Jelko (Woddy) in vesoljski ranger Ken Kozmoblisk (Buzz Lightyear) iz risanega filma Svet igrač, Darth Vader iz filmske sage Vojna zvezd, priljubljeni rdeči dirkalnik Strela McQueen (Lightning Mcqueen) ter mnoge živali. Če tudi vi ne želite zamuditi velikanskih skulptur iz legendarnih kock, lahko obiščete Lego festival v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije še vse do nedelje, 26. januarja.

 

Nepozabno druženje za vso družino

Lego festival je v mariborskem nakupovalnem središču že do sedaj postregel z veliko mero zabave in ustvarjalnosti. Medtem ko so si ljubitelji Lego kock ogledali razstavo velikanskih skulptur, so otroci v Lego igralnicah dokazali, da domišljija resnično ne pozna meja. Obiskovalec Aleš nam je zaupal: »Že kot otrok sem užival v ustvarjanju z Lego kockami. Zelo sem vesel, da svoje navdušenje lahko delim tudi s svojimi otroki. Lego skulpture so neverjetne. Otroci so se veselo slikali z Duplo žabo, jaz pa z Darth Vaderjem.« Med obiskovalci Lego festivala je bil tudi poskočni muzikant Dejan Krajnc, ki se je prav tako postavil ob bok zloglasnemu liku iz Vojne zvezd.

 

Pridružite se Lego dogodivščini

Za vse obiskovalce so Lego igralnice odprte vsak dan. Od ponedeljka do sobote lahko v njih ustvarjajo od 10. do 12. ure in od 16. do 19. ure, medtem ko so v nedeljo odprte med 10. in 12. uro. Otroci lahko svoje konstruktorske ideje uresničijo ob koncu tedna in se na Lego tekmovanjih potegujejo za simpatične nagrade. Preizkusijo se lahko v sestavljanju mini skulptur in najvišjega stolpa, tekmujejo v »Lego ribarjenju« ali pa sodelujejo na dirki z Lego tehnic. Tekmovanja bodo potekala v petek, 24. januarja, ob 17. in 18. uri, v soboto, 25. januarja, ob 10. in 11. uri ter ob 17. in 18. uri in v nedeljo, 26. januarja, ob 10. in 11. uri.

 

Lego kocke nato še v Celju in v Ljubljani

Lego festival lahko v mariborskem Europarku obiščete vse do nedelje, 26. januarja. Nato bo od torka, 28. januarja, do četrtka, 6. februarja, Lego festival razveseljeval v Citycentru Celje. Obiskovalci ljubljanskega Cityparka pa bodo skulpture iz Lego kock lahko občudovali od nedelje, 9. februarja, do srede, 19. februarja.

 

Vse informacije o Lego festivalu so na voljo tudi na spletni strani Europarka Maribor.

 

 

 

 

Europark Maribor – upravlja SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor, ki ga upravlja SES Spar European Shopping Centers, je od svojih začetkov leta 2000 do danes postal največje in najbolj priljubljeno nakupovalno središče v severovzhodni Sloveniji, saj ga povprečno mesečno obišče okoli pol milijona obiskovalcev. S 40.000 kvadratnimi metri prodajnih površin ter 120 prodajalnami in lokali pod eno streho ponuja izbrane, svetovno priznane blagovne znamke.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljavec nakupovalnih središč v šestih državah. Trenutno podjetje upravlja 29 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi. Najemne površine znašajo 790.000 kvadratnih metrov. V letu 2018 so najemniki v SES nakupovalnih središčih ustvarili 2,76 milijard evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES trenutno upravlja v Sloveniji štiri nakupovalna središča, z odprtjem novega nakupovalnega središča ALEJA bo z letom 2020 lokacij pet. SES že od vsega začetka nudi svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč tudi kot storitev za zunanje lastnike nakupovalnih centrov. SES je del skupine SPAR Austria.

Dodatne informacije na: www.europark.si in www.ses-european.com.

 

 

Dodatne informacije:

 

Europark

Petra Romih, vodja marketinga

Tel.: 02 320 82 22

e-pošta: petra.romih@europark.si

 

IPPR

Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi

Gsm: 040 512 880

e-pošta: tjasa.toni-skubic@ippr.si

 

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Claudia Streitwieser-Schinagl, vodja odnosov z javnostmi

SES Spar European Shopping Centers

Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg

Tel.: 0043 662 4471 7110 // 0043 664 2650 450

e-pošta: presse@ses-european.com

23. 1. 2020

Avtor

Administrator