Zanimivi filmi na TV kanalu TV1000 v februarju 2020: Sestreljeni črni jastreb ter filmski seriji Večeri z oskarji in Premiere meseca.

Sestreljeni črni jastreb, v ponedeljek, 24. februarja, ob 21.00
Ridley Scott obudi hitro pozabljeno poglavje iz ameriške vojaške zgodovine z grozljivo vojno dramo, ki temelji na nizu člankov iz ameriškega časnika Philadelphia Inquirer in knjigi novinarja Marka Bowdena. 3. oktobra leta 1993 se elitna enota ameriških specialcev, ki so del širših mirovnih sil Združenih narodov, spusti v somalsko prestolnico Mogadiš, kjer divja državljanska vojna, da bi prijeli dva glavna pomočnika krajevnega mafijskega šefa Mohameda Faraha Aidida. Ko dva od helikopterjev vrste črni jastreb sovražniki sestrelijo, se Američani, ki vedno želijo dobiti nazaj vsakega svojega moža, naj bo živ ali mrtev, predolgo zadržijo na območju in sovražnik jih obkoli. Sledi 15-uren neizprosen boj, najdaljši kopenski spopad ameriških vojakov po vietnamski vojni. Končni izkupiček je 70 ranjenih in 18 mrtvih na ameriški strani in več sto na somalski.

Večeri z oskarji, vsak večer od sobote, 1. februarja, ob 21.00
Vsak večer bomo na kanalu TV1000 predvajali z oskarjem nominirane in nagrajene filme – kot uvod v 92. podelitev oskarjev, ki bo v nedeljo, 9. februarja 2020. V našem izboru filmov so Angleški pacient, Dobri Will Hunting, Pred sončnim zahodom, Sestreljeni črni jastreb, Nadarjeni gospod Ripley, Čokolada, Grivasti vojak in Dobri pastir.

Premiere meseca, vsak ponedeljek zvečer, od 3. februarja, ob 21.00
Ni lepšega začetka tedna kot ogled povsem novega filma po napornem dnevu. Ne zamudite naših mesečnih premier, vsak ponedeljek zvečer na TV1000.

Foto: Miramax

TV1000