Ljubljana, 23. januar 2020 – Javna agencija SPIRIT Slovenija letos že tretjič organizira skupinsko sejemsko predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health 2020, ki bo med 27. in 30. januarjem 2020 potekal v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Dogodek velja za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku.

Arab Health, sejem s 45-letno tradicijo, predstavlja vodilno poslovno platformo zdravstvene oskrbe in nege na Bližnjem Vzhodu, njegov poglavitni namen pa je povezovanje proizvajalcev in ponudnikov zdravstvenih storitev z zdravstvenimi klinikami, dobavitelji in distributerji v tej regiji. V letu 2019 se je na sejmu predstavilo 4.250 razstavljavcev iz 64 držav, med njimi pod okriljem agencije tudi pet slovenskih, našteli pa so 106.500 obiskovalcev. Med osrednjimi temami letošnjega sejma bodo inovativni izdelki in rešitve v tej panogi ter izzivi in vloga digitalne transformacije v zdravstveni oskrbi, veliko pozornosti pa bo letos posvečene tudi trajnostnemu razvoju same panoge. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani.

Pod okriljem SPIRIT Slovenija se bo na skupnem razstavnem prostoru velikosti 120 m2 predstavilo devet slovenskih podjetij,: DAGRI inženiring, d. o. o., Eurotronik Kranj, d. o. o., Iskra Medical d. o. o., Kinestica, d. o. o., Koval, d. o. o., Mediblink, d. o. o., Mesi, d. o. o., UVS Solutions, d. o. o. in VPD Bled, d. o. o. Slovenski razstavljavci udeležbo na sejmu vidijo kot dobro priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji, obenem pa kot možnost pregleda najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij s področja zdravstvene oskrbe in trendov na tem področju.

V želji, da bi slovenskim podjetjem olajšala iskanje novih poslovnih partnerjev in poslovnih priložnosti na tem velikem trgu, je agencija predstavitev na letošnjem sejmu korenito nadgradila. Za promocijo sodelujočih podjetij, področja medicinske opreme, slovenskega gospodarstva ter slovenskega paviljona je poskrbela v obliki medijskih objav, novinarskih informacijskih paketov, posebnih oznak na sejmišču, ob tej priložnosti pa je pripravila tudi promocijsko brošuro vseh udeleženih podjetij Slovenia’s Healthcare Solutions v elektronski in tiskani različici. 28. januarja 2020 bo na slovenskem razstavnem prostoru organiziran dogodek, na katerega so povabljeni obiskovalci sejma in drugi razstavljavci ter ostala tuja poslovna javnost. Dogodka, namenjenega mreženju med slovenskimi podjetji ter njihovimi obstoječimi in potencialnimi tujimi poslovnimi partnerji, se bo udeležil tudi Jaka Miklavčič, pooblaščeni minister na Veleposlaništvu RS v Abu Dhabiju. Slovenska podjetja pa imajo tudi možnost sodelovanja v matchmaking platformi v sklopu sejmišča, ki ponuja možnost vnaprej dogovorjenih sestankov z izbranimi podjetji.

Celotna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health bo potekala pod sloganom komunikacijske kampanje za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini Green. Creative. Smart. Kampanja izpostavlja ključne konkurenčne prednosti Slovenije na nišnih področjih zelenega in krožnega gospodarstva, sodobnih okoljskih tehnologij, mobilnosti, digitalizacije in drugih visokih tehnologij, razvoja in raziskav, znanosti ter kreativne industrije.

Foto: Arhiv SPIRIT Slovenija

LIDIJA VINKOVIČ – SPIRIT SLOVENIJA