Avtomobilizem

Glasba se spreminja: Maserati pričenja s testiranji svojega prvega 100 % električnega pogonskega sklopa

 

 

 

Modena, 23. januar 2020 – V okviru projekta elektrifikacije vozil Maserati, so pričeli s testiranji svojega prvega popolnoma električnega pogonskega sklopa, s katerim bodo opremljeni prihodnji modeli znamke Maserati.

 

Izdelali so nekaj poskusnih vozil in jih opremili z novim inovativnim 100 % električnim pogonskim sklopom s 100 % tehnologijo Maserati, ki so jo razvili v novem centru »Innovation Lab« v Modeni.

V tej poskusni fazi bodo razvijali tudi zvok, ki bo značilen za električni motor.

Novi popolnoma električni modeli bodo imeli prepoznaven zvok, ki je značilna lastnost vseh avtomobilov Maserati, opremljenih s klasičnimi motorji z notranjim zgorevanjem. Kupci bodo tako lahko uživali v vozilih s 100 % električnim pogonom, ki omogočajo užitek v vožnji, udobje in visoke zmogljivosti ter imajo edinstven in nezgrešljiv zvok.

 

S testiranji na cestah in dirkališčih bodo pridobili podatke, pomembne za nadaljnji razvoj in izpopolnjevanje novih električnih pogonskih sklopov, ki jih bodo vgrajevali v prihodnje modele Maserati.

 

Nova Maserati GranTurismo in GranCabrio bosta prva avtomobila znamke Maserati s 100 % električnim pogonom, in ju bodo izdelovali v tovarni v Torinu.

 

 

Maserati S.p.A.

Maserati proizvaja edinstvene avtomobile z izjemnim in prepoznavnim značajem. S svojim slogom, tehnologijo in z ekskluzivnimi lastnostmi navdušujejo prefinjene in zahtevne kupce in že od nekdaj predstavljajo merilo v avtomobilski industriji. Ambasadorji te dediščine so vodilni Quattroporte, športna limuzina Ghibli in Levante, prvi SUV znamke Maserati. Popolna ponudba, ki vključuje bencinske in dizelske motorje, pogon na zadnji kolesi ali pogon na vsa štiri kolesa, najkakovostnejše materiale in izjemni inženiring. Tradicija uspešnih avtomobilov, ki vsak na novo definira, kaj pomeni italijanski športni avtomobil z vidika dizajna, zmogljivosti, udobja, elegance in varnosti.

24. 1. 2020

Avtor

Administrator