Novi večopravilni napravi tako večino funkcij premoreta že standardno, predvsem zmogljivo kombinacijo tiskanja, kopiranja, skeniranja in faksiranja, za doplačilo pa je na voljo tudi namenska enota za končno obdelavo dokumentov (t. i. finišer). Impresiven je podatek, da napravi lahko uporabljata medije do velikosti 320 x 450 mm (SRA3). Inženirji so obe napravi naredili kar se da trpežni in zanesljivi, pa tudi vzdrževanje je zasnovano tako, da kar najmanj prekinja delovne tokove. Ti A3-napravi sta idealna izbira za srednje velike delovne skupine, ki potrebujejo prilagodljivo tiskalniško napravo, ki zna vse. Izpis velikega formata in integracija z Lexmarkovimi funkcijami in storitvami še dopolnita seznam razlogov, zakaj izbrati prav ti napravi.

Izpis v različnih velikostih – Barvno tiskanje dokumentov na medije do velikosti SRA3 je velika prednost novink, opcijsko pa je na voljo še dodaten predal za medije velikosti A4 kot tudi večnamenski podajalnik, ki sprejme manjše kuverte. Med široko paleto podprtih vrst medijev so najrazličnejši listi papirja, vključno s svetlečim in recikliranim papirjem, prosojnice in nalepke.

Visoke zmogljivosti - Originalni Lexmark tonerji zagotavljajo izpis od 18.500 črno-belih ali 11.500 barvnih strani, medtem ko ima razvijalna enota impresivno življenjsko dobo do 600.000 izpisov (1,2).

Hitro skeniranje - Dvostranski samodejni podajalnik dokumentov (ADF) sprejme 100 listov in podpira skeniranje s hitrostmi do 160 strani na minuto. Pri tem podpira skeniranje različnih medijev, zna odpraviti zagozden papir in nudi standardno funkcijo optičnega prepoznavanja pisav (OCR). Podprto je tudi razvrščanje dokumentov ob samodejnem skeniranju z visoko hitrostjo.

Intuitiven barvni zaslon na dotik – Velik 10-palčni barvni zaslon na dotik z vmesnikom e-Task nove generacije ima izjemno gladko površino in ga lahko aktivira skoraj vse, npr. flomastri, konice prstov ali nohti – tako lahko deluje brez pritiska ali neposrednega stika s kožo. Sodoben uporabniški vmesnik je že znan uporabnikom, zato odpade potreba po dodatnem usposabljanju.

Programske rešitve - Uporabniško izkušnjo in produktivnost lahko izboljšate z vključenimi aplikacijami, delovanje naprave pa lahko še prilagodite z dodatnimi aplikacijami, prilagojenimi panogi, v kateri delujete, ali posebnim zahtevam podjetja. Z razpoložljivimi programi za razvoj programske opreme lahko kupci ustvarijo lastne aplikacije. Pametna prilagodljivost Lexmarkovih večopravilnih naprav je naložba v prihodnost.

Možnosti končne obdelave – Možnosti končne obdelave dokumentov vključujejo večstransko spenjanje, luknjanje, izdelavo knjižic in prepogibanje. Finišer poveča izhodno zmogljivost na 3.500 listov.

“Lexmark je ponosen na novi napravi. Ti zagotavljata zanesljivost, varnost in enostavnost uporabe, ki so Lexmarku po podatkih družbe IDC (3) za leto 2019 pomagali doseči najvišjo rast prodaje v kategoriji laserskih tiskalnikov,” je povedal podpredsednik družbe Lexmark Brock Saladin in dodal: “Kupci Lexmarkovih tiskalnikov pridobijo naprave, ki delujejo dlje časa, omogočajo dvig produktivnosti zaposlenih in olajšajo upravljanje tiskalniškega okolja. Nič več ni ugibanja glede nadgradenj in vzdrževanja.”

1 Povprečna količina izpisanih črno-belih ali barvnih strani ob neprekinjenem tiskanju standardnih strani v skladu s standardom ISO / IEC 19798.
2 Dejanski izkoristek se lahko razlikuje glede na druge dejavnike, kot so hitrost naprave, velikost papirja in usmeritev podajanja, pokritost tonerja, vir pladnja, odstotek tiskanja samo s črno barvo in povprečna zahtevnost tiskanja.
3 vir: 2019Q3 IDC HCP Tracker. Worldwide (excluding Japan). 1Q-3Q 2019 vs 1Q-3Q 2018. Top 10 Brands by Laser HW Units.

ECETERA D.O.O.