Splošno

Slovenska turistična organizacija že 12 let sodeluje pri Conventi, eni najpomembnejših poslovnih borz v Evropi  

Direktorica STO, mag. Maja Pak, letošnja dobitnica nagrade CONVENTA HALL OF FAME z Gorazdom Čadom, direktorjem Tolerance Marketing in soorganizatorjem Convente (levo) in Miho Kovačičem, direktorjem zavoda Kongresnoturistični urad Slovenije in soustanoviteljem Convente (desno). Foto: Marko Ocepek
Ljubljana , 23. januarja 2020 –  Med 22. in 23. januarjem v Ljubljani poteka že 12. Conventa, ena najpomembnejših poslovnih borz v Evropi, ki je namenjena poslovnim srečanjem, kongresom in motivacijskim potovanjem. Letošnja borza gosti 146 razstavljalcev iz 16ih  kongresnih destinacij, ki se bodo predstavile več kot 250 obiskovalcem iz 39 držav. Kar 85 % je tujih gostov, ki se borze udeležujejo prvič. Slovenska turistična organizacija (STO) kot partner pri borzi sodeluje že od začetka. Letošnja dobitnica prestižne nagrade CONVENTA HALL OF FAME je mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

»Med vsemi udeleženci ste bili prepoznani kot ena izmed najpomembnejših in najbolj dragocenih partnerjev v razvoju kongresne industrije v Sloveniji. Naše sodelovanje s STO je bilo strateškega pomena za razvoj in sooblikovanje Convente. Projekt vztrajno podpirate že od začetka in ste znatno pripomogli umestiti kongresni produkt med nosilne produkte slovenske kongresne industrije, kar pa nam je uspelo skupaj s Convento. Vaše delo kot povezovalka parterjev znatno prispeva k ustvarjanju pogojev za razvoj kongresne industrije pri nas,« so zapisali organizatorji Convente v utemeljitvi nagrade, ki jo je za leto 2020 prejela mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije. Nagrado v okviru poslovne borze Convneta podeljujejo letno.

Mag. Maja Pak je ob tem povedala: »Slovenska turistična organizacija pri Conventi kot partner sodeluje že od začetka, saj borza pomembno prispeva k prepoznavnosti in ugledu Slovenije kot odlične kongresne destinacije in destinacije, ki je na področju poslovnih in kongresnih dogodkov v trendu. Nagrada je priznanje celotni ekipi STO in potrditev, da z usklajenimi aktivnostmi dosegamo sinergijske učinke v razvoju kongresnega turizma v Sloveniji. Kongresni turizem je eden ključnih turističnih produktov slovenskega turizma, ki ga odlikuje visoka potrošnja gostov, velik multiplikativni učinek ter prispevek k desezonalizaciji, razpršitvi turističnih tokov in trajnostnemu razvoju slovenskega turizma. Na Slovenski turistični organizaciji bomo zato kongresnemu in poslovnemu turizmu posebno pozornost posvečali tudi v prihodnje.«

STO poslovno borzo Conventa prepoznava kot enega ključnih poslovnih dogodkov slovenskega turizma in kot partner pri organizaciji in izvedbi borze sodeluje že 12 let. Borza se uvršča med najpomembnejše poslovne borze Evrope in je prepoznana predvsem po vrhunski butični poslovni izkušnji z osebno noto.

Več o uspešnem sodelovanju STO in o letošnji Conventi si lahko preberete na povezavi.

mag. Livija Kovač Kostantinovič
Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 65

E: livija.kovac@slovenia.info
W: www.slovenia.info

24. 1. 2020

Avtor

Administrator