Drama Akustiko bo prvo februarsko nedeljo zaznamoval intimni koncert Vlada Kreslina. Velikemu slovenskemu glasbeniku se bo na odru pridružil multiinstrumentalist Iztok Cergol, posebni gost večera pa bo Vladov oče Milan Kreslin, ki bo dan prej dopolnil 92 let. Skupaj se bodo sprehodili skozi Kreslinov bogat opus, dotaknili pa se bodo tudi njegovega novega albuma z naslovom Kaj naj ti prinesem, draga. Zadnje vstopnice za neponovljiv koncert v okviru Drama Akustike so na voljo pri blagajni Drame in na spletni strani drama.kupikarto.si.

Kreslinove pesmi so v slovenskem prostoru dobro znane, njegovi koncerti pa poslušalcev ne pustijo ravnodušnih. Z Goričkega v Piran, Tisoč let, Tista črna kitara in Če bi midva se kdaj srečala, je le nekaj uspešnic, ki jih je glasbenik ustvaril od začetka svojega delovanja. Kreslin je bil rojen v Prekmurju, in ker zanimivo ter pogosto nerazumljeno prekmurščino vpleta v svojo glasbo, je postal vzor drugim umetnikom, ljudsko glasbo pa je približal mlajšim generacijam in opogumil ljudi, da so si upali spregovoriti v lastnem narečju.

O Vladu Kreslinu
Z glasbo se je začel ukvarjati leta 1970 kot bobnar v lokalnem ansamblu Apollo, naslednjih deset let je kot pevec nastopal z različnimi skupinami. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Od začetka ustvarjanja je izdal že sedemindvajset albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal pa je tudi v filmu in gledališču kot avtor glasbe in igralec. Konec osemdesetih let se je Vlado začel glasbeno družiti z Beltinško bando, starejšimi godci iz rojstnih Beltincev. Posvetil se je ljudski godbi ter povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja v Sloveniji.

Vlado Kreslin in Iztok Cergol z gostom Milanom Kreslinom
Drama Akustika – nedelja, 2. februarja, ob 19.00 na velikem odru SNG Drama Ljubljana

Foto: Primož Pičulin Klubar

SNG DRAMA LJUBLJANA