Šport

800 obrtnikov in podjetnikov na Kopah

Foto: OZS

Zmaga ekipe iz Slovenj Gradca

 

Ljubljana, 26. 1. 2020 – Kope so bile včeraj v znamenju obrtnikov in podjetnikov. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je namreč v sodelovanju z območnimi zbornicami (OOZ) na tem smučišču organizirala že 6. tradicionalno zimsko srečanje, ki se ga je udeležilo kar 800 obrtnikov in podjetnikov z družinami iz vse Slovenije. V veleslalomski tekmi se je pomerilo 650 tekmovalcev, ekipno zmago pa je osvojila ekipa obrtnikov in podjetnikov iz Slovenj Gradca.

Drugo mesto v skupnem seštevku je osvojila OOZ Škofja Loka, tretje mesto pa sta si delili ekipi iz OOZ Mozirje in OOZ Trbovlje. Med ženskami je bila tudi letos nepremagljiva Lili Poljanšek iz Škofje Loke, najhitrejši smučar pa je bil Simon Klemenšek iz Mozirja.

Predsednik OZS Branko Meh je na srečanju med drugim dejal: ”Za obrtnike in podjetnike je poleg vsakodnevnega dela in obveznosti pomembno tudi druženje s stanovskimi kolegi. Danes lahko pozabimo na težave, ki nas pestijo vse leto, na prispevke, davke in birokratske ovire.” Številčna udeležba vsako leto je po mnenju Meha dokaz, da je druženje za obrtnike in podjetnike še kako pomembno.

Poleg tekmovanja v veleslalomu so obrtniki in podjetniki tekmovali tudi v kuhanju pasulja. Najboljši pasulj je po mnenju strokovne komisije skuhala ekipa iz OOZ Ptuj, drugo mesto je osvojila ekipa OOZ Črnomelj, tretje pa OOZ Slovenj Gradec.

Obrtno-podjetniške smučarske ekipe so letos prišle iz 39 slovenskih krajev oziroma tamkajšnjih območnih zbornic.

27. 1. 2020

Avtor

Administrator