Avtomobilizem

Maserati pričenja s testiranji svojega prvega 100 % električnega pogonskega sklopa

Glasba se spreminja

V okviru projekta elektrifikacije vozil Maserati, so pričeli s testiranji svojega prvega popolnoma električnega pogonskega sklopa, s katerim bodo opremljeni prihodnji modeli znamke Maserati. Izdelali so nekaj poskusnih vozil in jih opremili z novim inovativnim 100 % električnim pogonskim sklopom s 100 % tehnologijo Maserati, ki so jo razvili v novem centru »Innovation Lab« v Modeni. V tej poskusni fazi bodo razvijali tudi zvok, ki bo značilen za električni motor.

Novi popolnoma električni modeli bodo imeli prepoznaven zvok, ki je značilna lastnost vseh avtomobilov Maserati, opremljenih s klasičnimi motorji z notranjim zgorevanjem. Kupci bodo tako lahko uživali v vozilih s 100 % električnim pogonom, ki omogočajo užitek v vožnji, udobje in visoke zmogljivosti ter imajo edinstven in nezgrešljiv zvok. S testiranji na cestah in dirkališčih bodo pridobili podatke, pomembne za nadaljnji razvoj in izpopolnjevanje novih električnih pogonskih sklopov, ki jih bodo vgrajevali v prihodnje modele Maserati.

Nova Maserati GranTurismo in GranCabrio bosta prva avtomobila znamke Maserati s 100 % električnim pogonom, in ju bodo izdelovali v tovarni v Torinu.

Avtor: Avto Triglav d.o.o.

Foto: Maserati

27. 1. 2020

Avtor

Uredništvo