Tokrat ni govora o jasnovidnosti; Sto tisoč let je namreč naslov nove skladbe skupine Zvita Feltna, ki nam po velikem hitu »Gin in tonic«  in decembrskem božičnem darilu, skladbi ‘Tvoje oči’, podarja novo, udarno in izredno sentimentalno pesem.

»Za nami je zelo uspešno leto v katerem nam je uspelo zamešati hit Gin in tonic, ki ga je Slovenija v trenutku vzela za svojega. Tokrat pa smo se odločili, da zaigramo na mnogo bolj čustvene strune naših poslušalcev in poslušalk, ki nas tako zvesto spremljajo « nam je povedal pevec Blaž Gec.

Avtorji čisto nove skladbe so Matjaž Vlašič, ki je poskrbel za glasbo, pod besedilo skladbe se je vnovič podpisal tekstopisec Rok Lunaček, za produkcijo pa je  znova poskrbel Blaž Hribar, kateremu so pri produkciji priskočili na pomoč že omenjeni Matjaž Vlašič ter Blaž Gec in Theo Čebron. Matjaž Vlašič je ob svojem prvem sodelovanju s skupino povedal: »Skladba je nastala precej spontano, ker so fantje zelo preprosti. Obdaja jih pozitivna energija in verjetno je to tudi ključ do njihovega uspeha.«, tekstopisec Rok Lunaček pa doda: »To je moje jubilejno, že deseto besedilo za Zvito Feltno. Morda je prav zato še za odtenek bolj čustveno.«

Ob skladbi je nastal tudi videospot, ki je za Zvito Feltno že dvanajsti zapovrstjo, posneli pa so ga v bližnji Italiji, natančneje v Udinah (Vidmu). Glavno vlogo v videospotu je prevzel kitarist Theo Čebron, ki ga v zgodbi očara postavna rjavolaska Sara Milič. Produkcijo videospota so fantje tudi tokrat zaupali snemalni ekipi Take Over Media pod vodstvom režiserja Djomla KS. »Italija je romantična dežela in ima svojo pisano zgodovino, zato se pri snemanju videospotov radi zatečemo k našim sosedom. Vsi štirje fantje živimo blizu italijanske meje in zato tudi dobro poznamo primerne lokacije za snemanje« nam je še zaupal kitarist Theo. Nova skladba Sto tisoč let tako napoveduje udaren začetek 2020, ki bo za Zvito Feltno koncertno zelo pestro. Kot pravi njihov vodja in pevec Blaž Gec je večina sobot za leto 2020 namreč že ”oddanih”. Fantje pa že komaj čakajo, da bodo lahko na nastopih igrali tudi najnovejši komad.

»Lepo je ustvarjat svojo glasbo, a še lepše je stopit na oder in zapet skupaj s svojimi fani. Glasba je res univerzalni način kako povezat ljudi med seboj. Hvala vsem, ki ste nam omogočili, da lahko to počnemo.« še doda Gec.

ZVITA FELTNA PRIPRAVILA PREDSTAVO V CENTRU UDIN
V Italiji so bili lokali in prodajalne v prednovoletnem času bolj ali manj zaprti. Na praznik Svetega Štefana pa so bili prebivalci Vidma (Udine) priča pravi predstavi v maskah, ki so jo nenapovedano uprizorili člani skupine Zvita Feltna. V središču mesta so namreč snemali nov videospot za skladbo Sto tisoč let, v katerem se prelevijo v angele in nosijo na glavi maske, ki nekoliko spominjajo na tiste iz beneškega karnevala. Njihova igra je pritegnila pozornost številnih mimoidočih, ki so z velikim zanimanjem spremljali kaj se na trgu dogaja. Kljub temu, da so se odlično znašli tudi v igralskih vlogah pa fantje pravijo, da bodo ostali pri glasbi.

PUST PRIHAJA MESEC DNI PREZGODAJ
Čeprav je do pustnega torka še slab mesec dni pa so si nekateri že nadeli pustne maske. Člani skupine Zvita Feltna so se v svojem čisto svežem videospotu za skladbo Sto tisoč let prelevili v angele, ki s svojo magično močjo dosežejo, da se fant in dekle zaljubita. Pevec Blaž Gec nam je zaupal, da so videospot za skladbo posneli v Udinah konec decembra prejšnjega leta. »Mimoidoči so nas med snemanjem čudno gledali, saj ne vidiš pogosto, da bi se kdo sprehajal po ulici oblečen v angela z masko na glavi. Verjetno so mislili, da se pripravljamo na beneški karneval – no, vsaj upamo tako« nam je v smehu povedal Blaž.  Vsekakor pa ima Zvita Feltna za nastope na letošnjih pustovanjih masko že izbrano.

NA ZMENEK PRIŠEL Z UMETNO ROŽO
Ste že kdaj želeli svoji dragi kupiti darilo, pa so bile vse prodajalne zaprte? Ravno to se je zgodilo članu skupine Zvita Feltna med snemanjem videospota za njihovo novo skladbo Sto tisoč let. Theo Čebron, kitarist skupine, je tokrat prevzel glavno vlogo v videospotu, ki govori o paru, ki se zaljubi na prvi pogled. Fantje so videospot snemali v Udinah in niso vedeli, da imajo Italijani ravno na tisti dan praznik. Vse prodajalne so bile zaprte, zato nikjer niso našli cvetja, ki so ga za snemanje spota nujno potrebovali. Theo se je hitro spomnil, da lahko na bencinski črpalki dobijo umetno rožo, ki je nazadnje tudi rešila zagato. Sara Milič, ki je v videospotu odigrala glavno žensko vlogo se umetne rože ni najbolj razveselila, a jo je vseeno odnesla domov, za spomin. Ali je Theo podobno potezo že uporabil tudi pri osvajanju deklet v realnosti pa naj ostane skrivnost.

SLOVENSKA PESEM NA ITALIJANSKI PRAZNIK
Skupina Zvita Feltna v teh dneh predstavlja novo skladbo z naslovom Sto tisoč let. Če vas ta novica ni presenetila pa vas bo presenetilo dejstvo, da so fantje videospot za skladbo posneli v Italiji, natančneje v starem mestnem jedru v Udinah, kjer so kar nekaj ur prepevali svojo novo skladbo. Čeprav so Italijani na tisti dan praznovali praznik Sv. Štefana pa so bile ulice vseeno polne obiskovalcev in domačinov, ki so se na dela prost dan sprehodili po središču Udin. Fantje so s snemanjem videospota pritegnili veliko pozornosti mimoidočih Italijanov, ki so bili tako sploh prvi, ki so novo skladbo slišali. Kljub temu, da je pesem slovenska pa so člani Zvite Feltne na ulici poželi številne aplavze in upajo, da bo skladba pozitivno sprejeta tudi v Sloveniji.

Zvito Feltno lahko v bližnji prihodnosti ujamete na naslednjih nastopih:
25. 1. – Bugatti Club, Tolmin
1. 2. – Bobi bar, Komenda
8. 2. – Pivnica As, Prelesje
15. 2. – Holcer pub, Kope
22. 2. – Športni center Hit, Šempeter pri Gorici
29. 2. – Lifeklub, Domžale

ZVITA FELTNA PR