Ljubljana, 27. januar 2020 – Ko so lansko leto le nekaj dni po najavi, da v Kurzschluss prvič prihaja nemški didžej Boris Brejcha, njegovi oboževalci vstopnice razgrabili v rekordnem času, je bilo neizogibno, da kralj high- tech minimala slovenske fene tudi v novi sezoni počasti s svojim povratkom za mešalko na Gospodarskem razstavišču. Boris Brejcha se v Kurzschluss vrača  30. oktobra 2020. Vstopnice so že v prodaji.

Organizator pričakuje evforično vzdušje v petek, 30. oktobra, ko si bo Boris Brejcha v prestolnici zopet nadel svojo masko Jokerja in pogledal izza mešalnega pulta. Za najbolj zaželeno zabavo lanske jeseni so organizatorji po tem, ko so vstopnice pošle v nekaj dneh, ponudili možnost nakupa dodatnih vstopnic v omejen številu, za katere so bili najbolj goreči privrženci pripravljeni v vrsti čakati več ur. Dogodek je bil rekorden v vseh pogledih, vrtoglava je bila tudi končna številka obiskovalcev. Svetovno priznani didžej, ki je na elektronskih festivalih Tomorrowland, Sonus, Time Warp in Exit v plesno ekstazo spravil več deset tisoč ljudi, slovenskih oboževalcev ni pustil ravnodušnih. Ravno nasprotno, saj je svoj set podaljšal za dobro uro, scenski nastop pa poleg prepoznavne maske popestril s še dodatnim rekvizitom, s katerim si je prislužil huronski odziv publike – prirejeno ogrinjalo z motivom slovenske zastave, na kateri je, namesto grba, simbol Jokerja, ki so mu ga ob prihodu na letališče podarili slovenski oboževalci. Nemški zvezdnik s strani svojih oboževalcev namreč po celem svetu uživa močno pripadnost, zato lahko tudi oktobra pričakujemo kakšno presenečenje z njihove strani.

Svetovna turneja, nov album in povratek v Slovenijo
Po uspešni evropski turneji z avtobusom, ko je leta 2017 z ekipo v 12 dneh izvedel kar 10 nepozabnih nastopov, je leta 2018 doživel težko pričakovani debi na festivalih Tomorrowland, Exit in Time Warp. Oktobra lani je v Nemčiji pričel s svetovno turnejo in pod okriljem založbe Ultra Music izdal nov material, med katerimi izstopajo uspešnice ‘Gravity feat. Laura Korinth’, Happinezz feat. Ginger’ in ‘Butterflies’ Sam pravi, da ga pri glasbenem ustvarjanju vodi želja po eksperimentiranju. “Vsakič, ko ustvarjam nov material in dokončam mix, nanj več ur plešem sam v studiu, s čimer testiram, če bo dobro izpadel tudi pred polno dvorano,” o svojem glasbenem procesu pove Boris, ki se že veseli povratka v Ljubljano, kjer bo obiskovalce Kurzschlussa na nogah obdržal do zgodnjih jutranjih ur.

PRISTOP D.O.O.