Turizem

Novičke iz TIC Ajdovščina

Promocija Vipavske doline na turističnih sejmih in poslovnih dogodkih po Evropi

V januarju se je Vipavska dolina predstavljala na dveh večjih evropskih turističnih sejmih na Dunaju in v Utrechtu. Avstrijski trg je naši destinaciji zanimiv zaradi bližine ter kupne moči, nizozemski pa zaradi želje po aktivnem preživljanju prostega časa v naravi. Predstavitev na sejmih smo izkoristili za ponudbo počitniških doživetij s poudarkom na pohodništvu in kolesarjenju v neokrnjeni naravi, uživanju v pristni in okusni hrani ter vrhunskih vinih, ki so jih obiskovalci sejmov lahko tudi okušali. Januarske promocijske aktivnosti v tujini smo za izbrane nemške organizatorje potovanj in potovalne agencije sklenili z udeležbo na Roadshowu v Münchnu. Predstavitev Vipavske doline na Dunaju in v Münchnu smo organizirali v TIC Ajdovščina, za predstavitev v Utrechtu pa so poskrbeli v Zavodu za turizem TRG Vipava. V sodelovanju s Slovenskim centrom Praga smo izvedli promocijo Vipavske doline tudi na turističnih sejmih v Brnu ter v Bratislavi.
Promocijo Vipavske doline bomo nadaljevali februarja na sejmu f.re.e v Münchnu, na sejmu v Pragi in marca na turistični borzi v Berlinu.

 

Vipavska dolina na sejmu Alpe-Adria v Ljubljani

Od 29. januarja do 1. februarja se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, sejem Alpe-Adria. Sestavni del ponudbe sejma bo predstavitev lokalnih društev, preko katerih bo mogoče spoznati pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin.
Na letošnjem sejmu bodo Vipavsko dolino v hali B zastopala društva z Vipavskih gričev. Osrednji motiv predstavitve bo letošnji jubilejni 20. pohod po Vertovčevih poteh, ki bo 22. novembra. Ponudbo in znamenitosti Vipavskih gričev bodo skozi štiri sejemske dni predstavili Društvo Matija Vertovec, TD Vinoreja Šmarje, Društvo gospodinj z dramsko skupino Planina, Zavod za turizem Vipavski Križ in Lavričeva knjižnica Ajdovščina, ki bo obiskovalcem sejma na prodaj ponudila Vertovčevo Vinorejo.
Vabljeni k obisku!

 

28. 1. 2020

Avtor

Administrator