Priljubljen kviz Joker bo februarja na sporedu vsako soboto, že od marca dalje pa ga bodo lahko gledalci spremljali dvakrat tedensko – vsak torek in soboto zvečer. Le en tekmovalec je doslej osvojil 20.000 evrov, bo nova sezona prinesla novega zmagovalca?

En tekmovalec, dvanajst vprašanj do vrha in sedem jokerjev za srečo. Le znanje, strategija in nenazadnje sreča vodijo do tako željene glavne nagrade 20.000 evrov. Skozi uro razburljivega in napetega kviza Joker, kjer si veselje, žalost, sreča, stiska in odločnost nenehno podajajo roke, bo tekmovalce tudi to sezono spretno krmaril priljubljeni televizijski voditelj Mario Galunič.

»Točno pred letom dni smo posneli prvega Jokerja, zdaj začenjamo z novo sezono, bogatejši za ogromno izkušenj,« je pred prvim kvizom nove sezone Joker povedal Mario Galunič. Kot pravi, je vsaka oddaja zgodba zase, glavno vlogo pa ima tekmovalec. »Zato je zelo pomemben del ustvarjanja Jokerja prav izbira tekmovalcev. Že od decembra imamo avdicije, kjer preizkušamo znanje in samozavest zainteresiranih tekmovalcev. Izredno smo veseli, da se zmeraj prijavi na stotine ljudi, kar dokazuje, da ima Joker med občinstvom ugled in da si ljudje želijo biti del njega. Tudi z gledanostjo smo zelo zadovoljni in kot kaže, je bila uvedba kviza modra odločitev ob pravem času.«

Premierni del kviza Joker si je pred letom dni ogledalo več kot 365.000 gledalcev. Tudi leto dni pozneje kviz Joker ostaja ena najbolj priljubljenih rednih oddaj na TV SLO. »V svoji bogati televizijski karieri sem resda počel že marsikaj, a Joker je moje prvo srečanje s kvizom. Na skrivaj sem si to že dolgo želel. In priznam, ni zmeraj tako enostavno, kot je videti. Z mojega zornega kota seveda,« svojo izkušnjo z Jokerjem opisuje Mario Galunič. Ob tem priznava, da si kot voditelj po človeški plati želi, da bi bili vsi tekmovalci uspešni. »Navijam za vse, ki sedijo nasproti mene, a to ne pomeni, da jim to kaj pomaga. Sem njihova družba, tolažnik, sopotnik, prijatelj, a na poti do uspeha ali poraza so prepuščeni sebi.«

Joker je televizijski kviz znanja, v katerem mora tekmovalec odgovoriti na 12 vprašanj, pri vsakem ima na voljo štiri možne odgovore, a samo en odgovor je pravilen. Nujno je, da tekmovalec odgovori na vsa vprašanja in šele po zadnjem, dvanajstem vprašanju, dobi nagrado. Za pomoč ima tekmovalec na voljo sedem jokerjev. Vsak joker omogoča tekmovalcu, da odstrani enega od nepravilnih odgovorov. Pri vsakem pravilnem odgovoru se tekmovalec povzpne za eno stopnjo na denarni lestvici (0 €, 200 €, 500 €, 1.000 €, 3.000 €, 7.000 € in 20.000 €.) Tekmovalec ima v občinstvu tudi sotekmovalca, z njegovo pomočjo lahko dobi v dveh bonus krogih do štiri dodatne/bonus jokerje, možnost dodatne pomoči pa je tudi super joker, ki omogoča, da na eno od vprašanj odgovori tekmovalec skupaj s sotekmovalcem.

Z dvanajstimi vprašanji se bo kot prvi v novi sezoni kviza Joker pomeril Ljubljančan Darko Popović. Kakšen izziv ga je čakal in kako dobro se bo odrezal, preverite to soboto ob 20.00 uri na TV SLO 1.

Bodite del nepozabne izkušnje in se nam pridružite na tribuni v napeti igri čustev, vzponov in padcev. Obljubljamo, da ne boste odšli domov praznih rok. Joker zna poskrbeti za svoje občinstvo. Prijavite se lahko tukaj. Zaradi izrednega zanimanja ta trenutek ne sprejemamo prijav za tekmovalce v kvizu Joker, bodo pa kmalu znova odprte.

Več informacij

Foto: Urh Pirc

SLUŽBA ZA KOMUNICIRANJE RTV SLO