Gospodarstvo

Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije

Spoštovani,

Izkušnje Agencije RS za okolje pri obravnavi vlog za pridobitev okoljevarstvenih dovoljenj oziroma posodobitvi pogojev le teh, ob uveljavitvi zaključkov BAT (najboljše razpoložljive tehnike) za določeno dejavnost kažejo, da se naša industrija premalo zaveda vloge teh zaključkov na zahteve in pogoje v okoljevarstvenih dovoljenjih. Izkušnje kažejo, da praviloma ne spremljajo njihovo oblikovanje na ravni EU, ter se v t.i. “Seviljski” postopek praviloma ne vključujejo.

V  sodelovanju z Agencijo RS za okolje vas vabimo na konferenco o sodelovanju gospodarstva pri posodabljanju BREF – referenčnih dokumentov o najboljših razpoložljivih tehnikah in vlogi zaključkov BAT pri določanju zahtev in vsebin okoljevarstvenih dovoljenj. Dogodek bo potekal v sredo 29. Januarja 2020, s pričetkom ob 10:00 uri, v Dvorani A , I. nadstropje GZS, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana.

 9:45 registracija
10:00 – 10:10Uvodni pozdravGZS
10:10 – 11:10Seviljski postopek, oblikovanje BREF in BAT zaključkov, praktični primer BREF in BAT zaključkov na področju odpadkovJože Roth, EIPPCB, Sevilja
11:10 – 11:40Implementacija BAT zaključkov v SlovenijiKatja Buda,  Agencija RS za okolje
11:40 – 12:00odmor
12:00 – 12:30Vloga industrije in njihovih združenj pri oblikovanju BAT zaključkovStefan Drees, CEFIC
12:30 – 12:50Oblikovanje BAT zaključkov v industriji aluminijaMarko Homšak, Talum d.d.
12:50 – 13:10Vpliv BAT zaključkov na OVD v Sloveniji – izkušnje cementne industrijeTanja Ljubič Mlakar, Salonit Anhovo d.d.
 Razprava in izmenjava mnenj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na dogodku, ki je namenjen t.i. zavezancem “IED” ter njihovim svetovalcem pri pripravi vlog za pridobitev okoljevarstvenih dovoljenj, se boste seznanili z postopkom posodabljanja vsebin referenčnih dokumentov določene dejavnosti na ravni EU (BREF) in zaključkov BAT v Sevilji.  Predstavljene bodo tudi možnosti sodelovanja pri oblikovanju teh dokumentov in vloga gospodarskih združenj v tem procesu, kot tudi uveljavitev sprejetih zaključkov v zahtevah in pogojih okoljevarstvenih dovoljenj v Sloveniji. Predavanje g. Dreesa bo potekalo v angleščini. Tiste, ki se želijo seznaniti s potekom oblikovanja t.i. BREF dokumentov in BAT zaključkov vabimo k ogledu kratke obrazložitve g. Dreesav angleščini. Dogodek je brezplačen, vendar je predhodna prijava, preko prijavnice na dnu te spletne strani, obvezna!

Vljudno vabljeni!

Služba za varstvo okolja

 

PR: GZS

28. 1. 2020

Avtor

Administrator