Sejmi odpirajo vrata v svet
Več kot 500 razstavljavcev, tako domačih kot tudi tujih, se bo združilo s strokovno zainteresirano javnostjo, v želji po pridobivanju in izmenjavi znanj, širjenju poslovnih kontaktov in mrež, promociji lastnih blagovnih znamk, predstavitvi ter postavitvi na zemljevid gastronomije oziroma hotelirstva in iskanju novih poslovnih priložnostih. Sejemska prireditev je edini medij, ki to omogoča, saj daje poudarek predvsem osebnemu kontaktu. »Ob vsem napredku, spremembah in tehnologijam, so sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled stalnica, doživetje za vsakogar, ki sledi svoji filozofiji –osebni stik ter trden stisk rok je še vedno najboljši način za sklepanje novih poznanstev, povezav in poslov. Vztrajno sledijo napredku in dajejo prostor tehnološkim inovacijam v stroki, v svojem bistvu pa ostajajo zvesti primarni vlogi sejma kot medija –poudarjajo pomen in kvaliteto osebnega stika, ki odpira vrata v svet,« jepovedal Matjaž Turk, direktor GASTexpo & Sladoled. »14. Mednarodni strokovni sejmi Okusov se bodo v štirih dneh zazrli v preteklost, predstavili ter slavili uspešne prakse in inovacije. Še pomembneje pa je, da se bodo ozrli v prihodnost ter zarisali smernice v gastronomiji in hotelirstvu,« je še dodal.

Po sledeh trendov in tehnoloških inovacij v letu 2020
14. Mednarodnih sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled bodo v svojem razstavnem in strokovnem programu sledili trendom, dobrim praksam in tehnološkim inovacijam, ki jim bomo priča v letu 2020. Več kot 500 razstavljavcev bo pripravilo vsaj toliko novosti, inovacij, degustacij in predstavitev, s poudarkom na raznolikosti –tako, da bo lahko vsak obiskovalec sejmov Okusov našel nekaj po svojem in za svoj okus.

Dodano vrednost sejmom Okusov dajejo (brezplačne) delavnice in tekmovanja, ki izobražujejo splošno zainteresirano javnosti, in tako skrbijo, da se (po)skrbijo, da se stroka izpopolnjuje in napreduje. Prihajajoči sejmi prinašajo več kot 50 delavnic, ki pokrivajo široko kulinarično področje–od šole peke pice, slaščičarskih in pekarskih delavnic, priprave domačih testenin, veganskih in bio delavnic, do priprave koktejlov, piva in kavnih delavnic Latte Art & Barista. Udeleženci bodo obnovili dopolnili, nadgradili ali pa se na novo naučili vse o izdelavi različnih živilz uporabo profesionalne opreme, pod taktirko samih kuharskih mojstrov. S šestimi tekmovanji bodo sejmi Okusov omogočili kulinaričnim ustvarjalcem, da opozorijo nase in si izborijo zasluženo mesto na gastronomskem oziroma kulinaričnem zemljevidu. Dobili bomo Pivo leta, Najpicopeka, najboljši gurmanski sladoled, 2. Državnega prvaka Topespresso Latte art grading systemSlovenijain dva zmagovalca v mešanju barskih pijač –kategoriji ICC Venka Vojo fancy drink in ICC Venka Vojo brezalkoholni koktejl.

Od srede do sobote, od 10. ure do 19. ure
Strokovne sejme Okusov GASTexpo & Sladoled je mogoče obiskati od srede, 29. 1., do sobote, 1. 2., vsakič med 10. in 19. uro. Odrasli bodo za dnevno vstopnico odšteli 7,00 EUR, učenci, dijaki, študenti pa 5,00 EUR. Vsak obiskovalec sejmišča prejme brezplačno katalog s seznamom razstavljavcev, načrtom sejmišča in programom. Organizatorjiobiskovalce vabijo, da si dnevni program dogajanja, obsežnejši opis ponudbe razstavljavcev in druge koristne informacije za obisk sejmov ogledajo na njihovi spletni strani. Istočasno poteka 31. sejem Turizma, kampinga in karavaninga Alpe Adria! Vsako leto gredo sejmi Okusov korak dalje v ponudbi, kvaliteti in strokovnosti, na prihajajočih pojdimo skupaj!

PRIMORSKI SEJEM D.O.O. KOPER